Nieuws : Bouwen en Verbouwen

Nieuwsoverzicht

 • Verplichte schatting bij woonkrediet: vloek of zegen?

  wo 6 apr
 • Schrijf in voor webinar over nieuwe verbouwpremie (12 mei)

  vr 1 apr
  Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in de eengemaakte 'Mijn Verbouwpremie'. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Schrijf in voor de gratis webinar over deze nieuwe premie op donderdag 12 mei om 19u30.
 • Diensten van het gemeentehuis blijven op afspraak werken: sneller, veiliger en efficiënter

  vr 11 mrt
  De diensten van het gemeentehuis blijven nu en in de toekomst op afspraak werken. Deze gedwongen ervaring in de coronaperiode blijkt vele voordelen te hebben: op afspraak werken is sneller (gemiddeld minder dan 1 minuut wachten t.o.v. 4 à 18 minuten zonder afspraak), veiliger én efficiënter.
 • Renovatie- en energiepremies aanvragen niet mogelijk van juli tot oktober

  do 10 feb
  Wil jij een Fluvius-premie of de Vlaamse renovatiepremie aanvragen om je woning energiezuiniger te maken? Let er dan op dat je deze premies slechts kan aanvragen t.e.m. 30 juni 2022. Op 1 oktober start de nieuwe, ééngemaakte ‘MijnVerbouwPremie’. In tussentijd kan je tijdelijk geen premies aanvragen.
 • Wat verandert er in 2022 op het vlak van energiezuinig bouwen en verbouwen?

  di 28 dec
 • Word energiemeester en help Balenaars energie besparen

  wo 8 dec
  Wil jij gezinnen ondersteunen met het slimmer omgaan met energie? Word dan vrijwillig energiemeester in Balen! Voorkennis is niet vereist. Na een basisopleiding krijg je de nodige ondersteuning om gezinnen te begeleiden die energie willen besparen, maar zelf niet weten hoe eraan te beginnen.
 • Subsidies voor Balenaars die voortuin ontharden

  di 19 okt
  De gemeente Balen voorziet een subsidie voor haar inwoners die de verharding in hun voortuin vervangen door groen, in de vorm van gazon en/of (streekeigen) planten. Bij overvloedige neerslag krijgt het water zo de mogelijkheid in de bodem te sijpelen, wat de kans op wateroverlast verkleint.
 • Energie besparen in huis? Vraag raad aan de HUISdokter!

  vr 1 okt
  Ga je renoveren, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en meer comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter van het Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
 • Dubbele beglazing verplicht

  ma 20 jul
  Sinds 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen beschikken over minstens dubbel glas. Anders kan dat bij woningonderzoeken leiden tot strafpunten en zelfs een ongeschiktverklaring van de (huur)woning. Momenteel zijn er nog premies te verkrijgen voor het plaatsen van hoogrendementsglas.
 • Succesvolle buurtbevraging Olmen21

  wo 4 mei
  Op de dienst ruimtelijke ordening kwamen maar liefst 173 ingevulde enquêtes binnen waarvan 41 digitaal en 132 op papier. In het najaar zal er een ontbijtworkshop zijn waar men in groepjes kan debatteren over de voorgestelde suggesties. Daaruit wordt dan een 'masterplan' voor Olmen-Centrum opgesteld.
1-11 Van 11
Naar top