Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Bouwen en Verbouwen

 • Gemeente zoekt naar oplossingen voor zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied

  di 19 mrt
  De gemeente wil onderzoeken welke bijkomende mogelijkheden kunnen geboden worden aan eigenaars van zonevreemde woningen voor wie in de huidige regelgeving slechts beperkte mogelijkheden zijn. Bekijk hier de startnota van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) waarmee de gemeente gestart is.
 • Gratis magazine met info en tips voor verbouwers

  ma 18 mrt
  De Vlaamse Regering wil dat bestaande woningen ten laatste vanaf 2050 goede energieprestaties halen. Verbouwers kunnen daar nu al op inspelen. Het gratis magazine BENO illustreert op een toegankelijke manier de BENOvatiedoelstellingen en geeft verbouwers inspiratie en informatie. Lees het hier!
 • Vraag nu je sloop- en herbouwpremie aan

  do 7 mrt
  Wie een oud gebouw afbreekt en een nieuwe woning op die plaats bouwt, kan hiervoor nu tijdelijk een Vlaamse sloop- en herbouwpremie van 7.500 euro aanvragen. De uiterste datum om de premie aan te vragen is afhankelijk van het tijdstip van aanvraag van de omgevingsvergunning.
 • Eandis wordt Fluvius

  ma 11 feb
  Vorig jaar fuseerden Eandis en Infrax tot Fluvius, een nieuw bedrijf dat alle distributienetten voor elektriciteit en aardgas en de openbare verlichting beheert, aanlegt en onderhoudt in alle Vlaamse gemeenten. Vanaf nu wordt ook overal die nieuwe merknaam effectief gebruikt (uniformen, badges,...).
 • Brochure met energiepremies 2019

  do 17 jan
 • Haal gratis reflecterend huisnummerplaatje af in gemeentehuis

  do 17 jan
  Voortaan kan elke Balenaar aan de balie van het gemeentehuis een gratis reflecterend — en dus ook in het donker goed zichtbaar — huisnummerplaatje afhalen. 1 op 3 Balenaars heeft dat intussen al gedaan en is zo sneller vindbaar voor o.a. hulp- en politiediensten, postbodes en koerierdiensten.
 • Premies voor energiebesparende maatregelen in 2019

  ma 7 jan
 • Betaalbaar wonen in IOK-verkaveling Deliestraat

  wo 19 dec
  In de IOK-verkaveling in de Deliestraat is nog één lot (357m² - gekoppelde bebouwing) beschikbaar voor 57.120 euro. Omdat de gemeente het betaalbaar wonen in Balen wil bevorderen, wordt deze verkaveling verkocht met een sociale korting, onder bijzondere voorwaarden.
 • Vermijd CO in huis

  vr 23 nov
  Elke herfst en winter opnieuw worden we geconfronteerd met CO-vergiftigingen. Koolstofmonoxide komt vrij bij de onvolledige verbranding van o.a. stookolie, aardgas, hout en steenkool. We geven je enkele tips hoe je CO in huis kan vermijden, wat de symptomen zijn en wat te doen bij CO-vergiftiging.
 • Doe de lek-check!

  ma 12 nov
  Een lekkende kraan of toilet kan je elk jaar duizenden liters water kosten: dat is een verspilling van kostbaar water, maar ook van veel geld. In een animatiefilmpje van 90 seconden legt Pidpa uit hoe je makkelijk en snel regelmatig een check kan doen op lekken in je waterleidingen van je huis.
1-10 Van 10