Nieuws : Bouwen en Verbouwen

Nieuwsoverzicht

 • Ook in 2023 voordelig lenen met Mijn Verbouwlening

  ma 21 nov
 • Diensten van het gemeentehuis blijven op afspraak werken: sneller, veiliger en efficiënter

  do 17 nov
  De diensten van het gemeentehuis blijven nu en in de toekomst op afspraak werken. Deze gedwongen ervaring in de coronaperiode blijkt vele voordelen te hebben: op afspraak werken is sneller (gemiddeld minder dan 1 minuut wachten t.o.v. 4 à 18 minuten zonder afspraak), veiliger én efficiënter.
 • Mijn VerbouwPremie: inkomensgrenzen 2023 bekend en attesten zelfplaatsers toegevoegd

  di 15 nov
 • Is jouw huisnummer goed zichtbaar?

  di 25 okt
  Duidelijk leesbare huisnummers zijn levensbelangrijk. In geval van nood moeten politie, brandweer of andere hulpdiensten snel je woning kunnen terugvinden om dringende hulp te kunnen bieden. En ook voor de postbode, pakjeskoeriers, bezoekers,... is het handig om je huis gemakkelijk te kunnen vinden.
 • Mijn VerbouwPremie: voortaan 1 loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

  ma 3 okt
  Met 'Mijn VerbouwPremie' heeft de Vlaamse Overheid sinds 1 oktober één vereenvoudigd online loket, waar je premies voor renovatie en energiebesparende investeringen kan aanvragen. Daarnaast kan je sinds 1 juli 2022 ook de renteloze 'Mijn VerbouwLening' tot 60.000 euro aanvragen.
 • Gratis webinars wonen en energie

  ma 19 sep
  Heb jij met de stijgende energieprijzen ook vragen over het duurzaam verwarmen van je huis, energiebesparende maatregelen en welke premies je kan krijgen? Energiehuis Kempen en Kempens Woonplatform willen die graag beantwoorden. Schrijf je nu in voor één of meerdere gratis webinars dit najaar.
 • Gratis (ver)bouwinfo op Bouwfit-sessies

  di 13 sep
  Heb je bouw- of verbouwplannen? Laat je dan goed informeren en schrijf je vandaag nog gratis in voor een tweedaagse Bouwfit-sessie. In oktober en december vinden er sessies plaats in Mol en Dessel, waarop ook inwoners van Balen welkom zijn.
 • Verplichte schatting bij woonkrediet: vloek of zegen?

  wo 6 apr
 • Schrijf in voor webinar over nieuwe verbouwpremie (12 mei)

  vr 1 apr
  Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in de eengemaakte 'Mijn Verbouwpremie'. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Schrijf in voor de gratis webinar over deze nieuwe premie op donderdag 12 mei om 19u30.
 • Wat verandert er in 2022 op het vlak van energiezuinig bouwen en verbouwen?

  di 28 dec
 • Word energiemeester en help Balenaars energie besparen

  wo 8 dec
  Wil jij gezinnen ondersteunen met het slimmer omgaan met energie? Word dan vrijwillig energiemeester in Balen! Voorkennis is niet vereist. Na een basisopleiding krijg je de nodige ondersteuning om gezinnen te begeleiden die energie willen besparen, maar zelf niet weten hoe eraan te beginnen.
 • Subsidies voor Balenaars die voortuin ontharden

  di 19 okt
  De gemeente Balen voorziet een subsidie voor haar inwoners die de verharding in hun voortuin vervangen door groen, in de vorm van gazon en/of (streekeigen) planten. Bij overvloedige neerslag krijgt het water zo de mogelijkheid in de bodem te sijpelen, wat de kans op wateroverlast verkleint.
 • Energie besparen in huis? Vraag raad aan de HUISdokter!

  vr 1 okt
  Ga je renoveren, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en meer comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter van het Energiehuis Kempen kan je gratis en onafhankelijk bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
 • Dubbele beglazing verplicht

  ma 20 jul
  Sinds 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen beschikken over minstens dubbel glas. Anders kan dat bij woningonderzoeken leiden tot strafpunten en zelfs een ongeschiktverklaring van de (huur)woning. Momenteel zijn er nog premies te verkrijgen voor het plaatsen van hoogrendementsglas.
 • Succesvolle buurtbevraging Olmen21

  wo 4 mei
  Op de dienst ruimtelijke ordening kwamen maar liefst 173 ingevulde enquêtes binnen waarvan 41 digitaal en 132 op papier. In het najaar zal er een ontbijtworkshop zijn waar men in groepjes kan debatteren over de voorgestelde suggesties. Daaruit wordt dan een 'masterplan' voor Olmen-Centrum opgesteld.
1-16 Van 16
Naar top