Nieuws : Senioren en gehandicapten

 • Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

  za 18 mei
  Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.
 • Foto's De Andere Sportdag

  ma 29 apr
 • Zitdagen voor personen met een handicap

  do 11 apr
 • Sfeerbeelden optreden Portie Gemengd

  ma 8 apr
  Vorig jaar startte vanuit VC De Kruierie het sociaal-artistiek project Portie Gemengd: een groep bewoners van De Schakel, woonzorgcentra en het Lichtpunt die o.l.v. muzikant Frederik De Clercq werken aan muziekoptredens. Bekijk de foto's en film van hun optreden in de spiegeltent afgelopen weekend.
 • Foto's Dag van de Mantelzorger

  vr 5 apr
  Op 4 april kwamen alle mantelzorgers en hun hulpbehoevenden samen in VC De Kruierie. Op deze ‘Dag van de Mantelzorger’ wilde het ocmw hen daarmee de erkenning geven die ze verdienen voor hun oneindig goede zorgen. Goochelaars Martijn en Luca zorgden voor een gesmaakt intermezzo. Bekijk de foto's.
 • Muziek verzacht dementie bij Balense senioren

  di 26 feb
  Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op mensen met dementie of Alzheimer. Daarom stelt de Balense Seniorenraad – dankzij de financiële tussenkomst van Cera – tien mp3-spelers ter beschikking van de drie woonzorgcentra in de gemeente en CADO (dagopvang voor ouderen).
 • Foto's Dementiecafé

  wo 13 feb
  Op maandag 11 februari vond het eerste van vier Praatcafés dementie plaats in VC De Kruierie. Er was een liedjesprogramma van de Geelse zangeres Martine Dams en een informatieve markt voor mantelzorgers van personen met dementie en andere geïnteresseerden. Bekijk de foto's.
1-7 Van 7