Nieuws : Senioren en gehandicapten

Nieuwsoverzicht

 • 55-plussers: schrijf in voor whiskytasting van 9 december

  ma 28 nov
  Whisky bestaat, net zoals wijn, in vele soorten en smaken. Op deze kennismakingsavond op vrijdag 9 december (19u) zullen we een 7-tal Whisky's proeven. Vooraf inschrijven (20 euro) via vrijetijd.balen.be of VC De Kruierie.
 • Afsluiter Seniorenweek: Muziek is troef & De Bonanzas (foto en video)

  ma 28 nov
  Vrijdag 25 november konden de Balense senioren in sportcomplex Bleukens genieten van een ontspanningsnamiddag vol muziek en humor, met optredens van De Melando’s, Arthuro Cardini & Eddy Wanabe. 's Avonds sloten De Bonanzas de Seniorenweek af. Bekijk de foto's en video.
 • Buurtrestaurant Balen (menu december 2022)

  ma 28 nov
  Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier het menu van december.
 • 'Sporten is troef' tijdens Seniorenweek (foto's en video)

  wo 23 nov
 • BalDeMo verhuist vanaf 21 november naar Markt 21

  vr 18 nov
  Dienstenfirma BalDeMo verhuist naar een nieuw adres. Vanaf maandag 21 november vind je hen op Markt 21 (vroegere Belfius-kantoor). De overige contactgegevens (telefoonnummers en e-mailadressen) blijven hetzelfde.
 • Controleacties fietsverlichting: zorg dat je opvalt in het donker

  vr 18 nov
  De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting. Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt.
 • Video Winterconcert Raad voor Gehandicapten

  di 8 nov
  De Balense Raad voor Gehandicapten zet de traditie van de Winterconcerten verder. Zondag kon je in VC De Kruierie genieten van de muzikale klanken van MiSólDo (Wout Gastmans) en Yvette Van Dingenen. Animolly zorgde voor de nodige humor. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • ‘Gele doos’ voor alle nieuwe 65-plussers

  do 29 sep
  Balenaars die net 65 jaar geworden zijn of dat binnenkort worden, krijgen vanaf 1 oktober een brief waarmee ze hun gratis ‘gele doos’ kunnen afhalen (bij apotheek, gemeentehuis, Kruierie en OCMW-huis). Die kunnen ze vullen met belangrijke (medische) info en bewaren in de ijskast voor hulpverleners.
 • Vzw VAP schenkt 15.000 euro aan De Schakel (video)

  wo 21 sep
 • Raad voor Gehandicapten blaast 30 kaarsjes uit in Pakawi Park (foto & video)

  di 6 sep
  Corona had het feestje al twee keer uitgesteld, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de Balense Raad voor Gehandicapten vierde met zo'n 135 leden haar dertigjarig bestaan in Pakawi Park in Olmen. Bekijk de foto's en video.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Supermarkt geeft rolstoelgebruikers duwtje in de rug

  do 9 jun
  Een speciale winkelwagen maakt het rolstoelgebruikers veel makkelijker om zelfstandig boodschappen te doen. De pas geopende Jumbo in de Vaartstraat heeft vijf van die winkelkarren klaarstaan. Het deed als eerste winkel in Balen beroep op de tussenkomst die de gemeente aanbiedt voor de aankoop ervan.
 • Gratis EDC-kaart biedt mensen met beperking (en hun begeleider) voordelen

  wo 1 jun
  De EDC-kaart is een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken. De kaart is gratis en bied mensen met een beperking (en hun begeleider) voordelen. De kaart is vanaf nu ook in onze gemeente geldig. Bekijk hier alle voordelen.
 • Psychologische hulp voor ouderen: waar kan je terecht?

  do 17 mrt
  De afgelopen twee jaar konden senioren terecht op de wekelijkse zitdag van de eerstelijnspsychologe in woonzorgcentrum Ter Vest. In totaal liet een vijftigtal Balenaars zich op deze manier helpen. Ook nu dit tijdelijke project afgelopen is, wordt er via verschillende andere instanties hulp voorzien.
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Nieuw rolstoelpad brengt bewoners Orelia Keiheuvel naar buiten

  ma 20 dec
  De gemeente Balen heeft het wandelpad achter WZC Orelia Keiheuvel toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Natuurdomein Keiheuvel sluit nu naadloos aan op de recent vernieuwde beleeftuin van het woonzorgcentrum. Daar kunnen zowel de bewoners, hun familie als de omwonenden van genieten.
 • Gele doos in de koelkast kan je leven redden

  di 28 sep
  Balense 65-plussers, personen met een beperking en chronisch zieken kunnen vanaf 1 oktober gratis een ‘gele doos’ afhalen. Da’s een bewaardoos voor belangrijke medische en andere informatie, die je in de koelkast plaatst zodat de hulpverleners snel de nodige info vinden om gepaste hulp te bieden.
1-17 Van 17
Naar top