Nieuws : Vrijetijdscentrum De Kruierie

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Gezocht: vrijwilligers voor project Pastorij Olmen

  wo 5 mei
  Er waait een frisse wind door de Pastorij in Olmen. Lokaal bestuur Balen, Ferm, De Schakel, Tuinhier, lokale verenigingen en vrijwilligers willen er achtereen mensen samenbrengen, aanzetten tot ontmoeten en verbinden. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers voor het onthaal, winkelpunt en koffie-theehuis.
 • Gezocht: verenigingen om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten

  di 4 mei
  Komende zomer wordt de tuin van de Pastorij van Olmen (hopelijk) het decor voor een hippe zomerbar. Wil jij met je vereniging een centje bijverdienen om de kas te spijzen? Stel je dan snel kandidaat om de bar uit te baten en er eventueel een creatieve, culturele activiteit aan vast te breien!
 • Outdoor foto-expo aan JC Biesakker

  ma 3 mei
  Gedurende de hele maand mei kan je aan het speelpleintje bij jeugdcentrum Biesakker een outdoor fototentoonstelling door jongeren bekijken. Deze unieke expo ‘Februari Analoog’ van Project M. uit Mol bevat ook foto's van Balense jongeren.
 • Verenigingen, schrijf in voor infosessie over heropstart (17 mei)

  vr 30 apr
  Om onze verenigingen te helpen met de heropstart van hun werking, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei (20u) een digitale infosessie. Met o.a. inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren en een update van de coronamaatregelen. Gratis, vooraf inschrijven.
 • Reserveer je studeerplekje in Balen

  ma 26 apr
  Van 15 mei tot 31 augustus kunnen studenten in alle rust blokken op verschillende locaties in Balen. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. De nodige maatregelen i.v.m. het coronavirus worden getroffen.
 • Gemeentelijke steun voor parochiecentra en gemeenschapshuizen

  ma 19 apr
  Onze parochiecentra en gemeenschapshuizen zijn heel belangrijke ontmoetingsplekken om het Balense gemeenschapsleven te stimuleren. Om deze plekken extra te ondersteunen in deze moeilijke coronatijden, voorziet de gemeente Balen 25.000 euro aan steun.
 • Gratis online workshops met tips & tricks voor verenigingen

  di 13 apr
  Kan jouw vereniging wel een update gebruiken? Dan kan je vanaf 6 mei een aantal interessante online workshops volgen over o.a. vzw wetgeving, communicatie, vrijwilligers, brainstormen en nieuwe media. Gratis deelname, inschrijven verplicht. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt.
 • Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

  ma 12 apr
  Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
 • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen

  wo 31 mrt
  Erkende Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen die door de coronacrisis in zware financiële problemen dreigen te komen, kunnen bij de gemeente vóór 1 mei 2021 een eenmalige renteloze lening aanvragen. Het is één van de vele steunmaatregelen voor de verenigingen in deze moeilijke tijden.
 • Rap op stap kantoor open op afspraak

  vr 19 mrt
  Vanaf woensdag 24 maart kan je weer terecht in het Rap op stap kantoor op afspraak. Wil je langskomen? Bel dan naar VC De Kruierie op 014/74 40 50 tijdens de openingsuren. In het Rap op stap kantoor kan je met een beperkt budget terecht voor uitstapjes,...
 • 'Balen Belt' telefoneert nog steeds naar alleenwonenden

  do 4 mrt
  De werkgroep 'Balen Belt' is nog steeds druk in de weer met het opbellen van alle alleenwonenden in Balen, om te informeren naar hun welzijn in coronatijd. De lijst is dan ook erg lang. Als je nog geen telefoon kreeg, mag je in de komende weken een belletje verwachten.
 • VZWebinar, alle info voor je vzw

  wo 20 jan
  Scwitch en Assist slaan de handen in elkaar op YouTube om via deze korte en krachtige 'VZWebinars' een antwoord te geven op enkele veel gestelde vragen rond het beheer van een vzw: het verschil met een feitelijke verenigingen, hoe een vzw oprichten, welke verplichtingen,...
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Video: Mobiele beiaard brengt kerstconcert aan Balense woonzorgcentra

  wo 30 dec
  Dinsdag trok een mobiele beiaard langs de drie Balense woonzorgcentra. Bewoners en personeel genoten met volle teugen van het hartverwarmende openraam kerstconcert. De muzikale verrassing deed hen zichtbaar deugd in deze moeilijke tijden. Bekijk de beelden van BalenTV.
 • Vrijwilligers #Balenhelpt verzekerd

  ma 16 nov
 • Extra steun voor Balense verenigingen

  di 13 okt
  De gemeente Balen ondersteunt de erkende verenigingen extra in deze zware tijden met het steunfonds van de Vlaamse overheid. Naast de reguliere subsidies krijgen ze een extra impulssubsidie van 30% én er is een schadefonds voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten.
 • 'Gemeente Balen komt naar je luisteren' tijdelijk stopgezet wegens corona

  vr 2 okt
 • Wij laten onze verenigingen niet in de steek! Jij toch ook niet?

  wo 2 sep
  De gemeente Balen blijft de verenigingen ondersteunen. Ook dit jaar krijgen ze hun subsidies, met daarnaast compensatie voor extra corona-onkosten en een aanmoedigingspremie om stilaan activiteiten veilig terug op te starten. Ook jij kan je vereniging steunen door je lidmaatschap te vernieuwen.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Foto's: Positieve raamboodschappen fleuren Balens straatbeeld op (deel 2)

  di 9 jun
  Vorige week fleurde de Balense kunstenares Ruth Mentens opnieuw een aantal Balense ramen op met een positieve boodschap. Dit om het straatbeeld wat te verfraaien in deze moeilijke tijd. Bekijk hier het resultaat.
 • Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

  vr 15 mei
  Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.
 • Stuur onze senioren een blijmakertje

  ma 23 mrt
  Nu de rusthuisbewoners geen bezoek meer mogen ontvangen, is elke brief of tekening voor hen een lichtpuntje in deze coronatijden. Tover jij ook een glimlach op het gezicht van onze senioren met een blijmakertje? Bekijk hier hoe je je brief, tekening, knutselwerk,... aan hen kan bezorgen.
 • #BalenHelpt: Wil jij als vrijwilliger helpen? Of ken je iemand die hulp, steun of een telefoontje nodig heeft?

  vr 20 mrt
  De gemeente Balen heeft een vrijwilligersplatform online gezet. Daarop kunnen vrijwilligers zich opgeven als ze willen helpen. Ook als je zelf (of iemand in je omgeving) hulp, steun of een telefoontje nodig hebt, kan je dit opgeven. Via dit platform proberen we de vraag en het aanbod te koppelen.
 • Scholennieuws: Speel eens een 'wereldspel'

  di 5 nov
  Wil je in je klas of op je school de kinderen kennis laten maken met spelletjes van over de hele wereld? Dan kan je volgende in VC De Kruierie 2 speldozen gratis komen ontlenen (zie foto). Elke speldoos bevat 10 binnenspelen en 10 buitenspelen van verschillende landen over de hele wereld.
1-24 Van 24
Naar top