Nieuws : Verenigingen

Nieuwsoverzicht

 • Gezocht: Podiumtalent voor Gluren bij de Buren

  do 17 nov
  In mei 2023 gaan we weer Gluren bij de Buren. Ben jij een podiumkunstenaar die bedreven is in muziek, woord, dans, theater of comedy? En wil jij de gemeentegrenzen oversteken om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin? Schrijf dan in vóór 10 december!
 • Extra steun voor Balense verenigingen, ook in 2022

  ma 3 okt
  De gemeente Balen ondersteunt de erkende verenigingen extra in deze zware tijden met het steunfonds van de Vlaamse overheid. Naast de reguliere subsidies krijgen ze een extra impulssubsidie van 30% én er is een schadefonds voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten.
 • 'Boalen vruger en nij' zet jouw erfgoed of die van je vereniging in de kijker!

  wo 28 sep
  Heb jij als actieve Balenaar nog een hoop erfgoedschatten op zolder liggen die de moeite waard zijn om te delen? Breng Erfgoed Balen op de hoogte en dan liggen jouw spullen binnenkort misschien wel te schitteren op 'Boalen vruger en nij'.
 • Inspiratiegids voor duurzame (buiten)sportevenementen

  ma 1 aug
 • Subsidies voor nieuwe leuke initiatieven blijven VOENKEN geven

  di 12 apr
  Lokaal bestuur Balen riep vorig jaar de VOENK-subsidies in het leven om nieuwe socio-culturele initiatieven te ondersteunen. Ook in 2022 kunnen zowel individuen, groepen als verenigingen opnieuw een beroep doen op een VOENK-subsidie van 500, 1.000 of 1.500 euro.
 • Overzicht: Balen ondersteunt haar verenigingen en organisatoren

  do 1 jul
  Balen staat bekend om haar rijke verenigingsleven en vrijetijdsaanbod. Sinds de coronacrisis hebben onze verenigingen en organisatoren het evenwel niet gemakkelijk. De gemeente zet dan ook alle zeilen bij om hen te ondersteunen, o.a. met alle middelen die Balen kreeg uit het Vlaamse Noodfonds.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
1-7 Van 7
Naar top