Nieuws : Verenigingen

 • Dag van de Jeugdbeweging: uniform, ontbijt & daguitstap Walibi

  do 10 okt
  Op vrijdag 18 oktober gaan leden en (oud-)leiding van jeugdverenigingen traditioneel in uniform naar school. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteren hen op een gratis ontbijt. 530 jongeren van de Balense jeugdverenigingen gaan dit weekend ook op uitstap naar Walibi dankzij de Jeugdraad.
 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in

  do 10 okt
  Op 19 februari reikt de Cultuurraad de jaarlijkse Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 11 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket op www.balen.be/cultuur.
 • Klevertje ziekenfonds tonen bij aankoop Vrijetijdscheque

  ma 23 sep
  Mensen die ingeschreven zijn op de kaartenbank van het ocmw en personen met een verhoogde tegemoetkoming, kunnen Vrijetijdscheques met korting aankopen (aan resp. 20% en 50% van de waarde). Om misbruik te voorkomen, moeten ze voortaan bij elke aankoop wel een klevertje van hun ziekenfonds tonen.
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  do 22 aug
  De Gebuurtenissen met daarin alle activiteiten die in september en oktober plaatsvinden in Balen, valt op vrijdag 23 augustus in alle Balense brievenbussen, met o.a. lezing Jan Leyers, 75 jaar Bevrijding, Fiesta Mundial, Week van de Sportclub, dementiecafé,... Je kan hem hier ook downloaden.
 • Vraag tijdig je subsidie voor wijk- of buurtfeest aan

  di 26 mrt
  Je kan bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen als je een wijk- of buurtfeest organiseert (minstens 6 weken vooraf aanvragen). Deze subsidie is niet combineerbaar met de Vlaamse feestcheque (aan te vragen tot eind april). De afsluiting van je straat vraag je minstens twee weken op voorhand aan.
 • 15 gemeenten fuseren op 1 januari: pas je adresbestanden aan

  di 11 dec
1-6 Van 6