Nieuws : Verkeersdienst

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Verkeershinder in Vaartstraat op dinsdag 5 december vanaf 9u

  ma 4 dec
  Door werken in opdracht van Fluvius in de Bert Leysenlaan zal er op dinsdag 5 december vanaf 9u (na de ochtendspits) hinder zijn in de Vaartstraat (thv Van Hees Electro). Wees hoffelijk: er geldt een voorrangsregeling. Deel Bert Leysenlaan wordt voor 1 week éénrichtingsverkeer vanuit Vaartstraat.
 • Geen fietslabelen in december, januari en februari

  vr 24 nov
  Tijdens de wintermaanden december, januari en februari is het niet mogelijk om je fiets te laten labelen. De eerstvolgende sessie is op woensdag 6 maart (13u-15u30 in de garage van het gemeentehuis op hoek Molenstraat-Vredelaan), enkel op afspraak.
 • Vlotter met de bus vanaf 6 januari

  wo 15 nov
  Vanaf 6 januari introduceert de Vlaamse overheid samen met De Lijn haar nieuwe mobiliteitsvisie Hoppin. Die maakt het makkelijker om vervoermiddelen te combineren. Ook in Balen verandert er heel wat met nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes. De flexbussen vervangen de gekende belbusjes.
 • 1.000 fietsers rijden fietsostrade feestelijk in (foto & film)

  ma 25 sep
  Wat een volk en wat een sfeer tijdens de feestelijke opening van fietsostrade F105 Herentals-Balen afgelopen zaterdag! Zo'n 1.000 fietsers zorgden voor een karavaan van liefst 2 kilometer lang. Aan het station in Balen trakteerde provincie Antwerpen alle fietsers. Bekijk de foto's en filmpjes.
 • Foto's Strapdag

  ma 25 sep
  Op vrijdag 22 september deden de Balense scholen opnieuw mee met de Strapdag. Leuk om te zien dat de kinderen massaal te voet, met de fiets of step naar school gingen. Ook tijdens de lessen kwam verkeersveiligheid spelenderwijs aan bod. Bekijk de foto's.
 • Balenaars krijgen 25% korting op busabonnement

  di 1 aug
  Om het gebruik van het openbaar vervoer te promoten, geeft de gemeente Balen haar inwoners 25% korting op een Buzzy Pazz (6-24j) en Omnipas (25-64j). Je hoeft hier niets voor te doen. De korting wordt automatisch verrekend bij aankoop van het abonnement (niet combineerbaar met andere kortingen).
 • Tips om veiliger te fietsen

  di 18 jul
  Met de fiets deelnemen aan het verkeer is niet altijd vanzelfsprekend. De laatste jaren is er heel wat veranderd in het fietslandschap, met nieuwe regels, nieuwe types van fietsen en een drukker verkeer. Daarom ontwierp de Vlaamse overheid de fietsbrochure ‘Veilig fietst het langst’.
 • Kruispunt Sint-Hubertuslaan/Olmensebaan gewijzigd

  di 9 mei
  Aan het kruispunt van de Sint-Hubertuslaan met de Olmensebaan is een proefopstelling geplaatst om de verkeersveiligheid voor autobestuurders en fietsers te verbeteren. De wegbreedte van de Sint-Hubertuslaan is versmald en zowel de weg als het fietspad zijn nu haaks aangesloten op de Olmensebaan.
 • Verplaatsbare infoborden maken weggebruikers attent op overdreven snelheid

  do 27 apr
  Lokaal bestuur Balen heeft infoborden geplaatst die de snelheid van voertuigen in realtime weergeven. Ze moeten zorgen voor een mentaliteitsverandering door bestuurders attent te maken op hun overdreven snelheid. De verplaatsbare borden staan nu in de Schoolstraat, Broekstraat, Congostraat en Grees.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
1-10 Van 10
Naar top