Nieuws : Verkeersdienst

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Verkeershinder Gerheide (8 & 9 juni)

  di 6 jun
  Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni is er door asfalteringswerken ernstige verkeershinder in Gerheide, ter hoogte van de kruispunten met de 17e Esc. Lichtvliegwezenlaan en de Ringlaan. Tijdelijke verkeerslichten regelen het beurtelings autoverkeer, fietsers kunnen gewoon (recht)door.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek: Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Kempen (31 mei t.e.m. 29 juli 2023)

  wo 31 mei
 • 677 leerlingen uit 6de leerjaar leggen fietsexamen af

  vr 12 mei
  677 leerlingen uit Balen, Mol en Dessel namen afgelopen week deel aan een fietsexamen. Dit examen is er speciaal voor leerlingen van het 6de leerjaar, als voorbereiding op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Bekijk de foto's.
 • Kruispunt Sint-Hubertuslaan/Olmensebaan gewijzigd

  di 9 mei
  Aan het kruispunt van de Sint-Hubertuslaan met de Olmensebaan is een proefopstelling geplaatst om de verkeersveiligheid voor autobestuurders en fietsers te verbeteren. De wegbreedte van de Sint-Hubertuslaan is versmald en zowel de weg als het fietspad zijn nu haaks aangesloten op de Olmensebaan.
 • Verplaatsbare infoborden maken weggebruikers attent op overdreven snelheid

  do 27 apr
  Lokaal bestuur Balen heeft infoborden geplaatst die de snelheid van voertuigen in realtime weergeven. Ze moeten zorgen voor een mentaliteitsverandering door bestuurders attent te maken op hun overdreven snelheid. De verplaatsbare borden staan nu in de Schoolstraat, Broekstraat, Congostraat en Grees.
 • Nieuwe verkeerssituatie school Schoor van kracht

  do 5 jan
  Er geldt een nieuwe verkeerssituatie in Sinterveld: het gedeelte tussen de school en Schoor (N18) is vanaf nu deels éénrichting. Vanuit de school kan je via dat straatje nog richting de N18. Vanuit N18 kan je enkel nog tot aan parking Hobbystock, niet verder. Voor fietsers blijft het 2-richtingen.
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
1-8 Van 8
Naar top