Nieuws : Verkeersdienst

  • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

  • Verkeersregels voor voetgangers op de fietsostrade: ken jij ze al?

    wo 17 apr
    Sinds vorig jaar kan je vanuit Balen naar Herentals fietsen over fietsostrade F105, maar ook voetgangers zijn hier toegelaten. Ze moeten zich wel aan enkele verkeersregels houden, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Al moet elke weggebruiker steeds alert blijven. De regels lees je hier.
  • Werken aan Zuiderring vanaf 22 april: kruispunt Postelweg gedeeltelijk afgesloten

    ma 8 apr
    Door werken op de Zuiderring kan je vanuit Balen op het kruispunt met de Postelweg enkel nog afslaan richting Lommel. Je kan niet meer richting Postel/Mol-Rauw of Mol/Geel. Vanuit Lommel kan je niet afslaan richting Balen. Omleiding via Molsesteenweg. Doorgaand verkeer op ring blijft mogelijk.
  • Parcours fietsexamen 6de leerjaar in Mol oefenklaar vanaf 29 maart

    vr 22 mrt
    Vanaf vrijdag 29 maart is het oefenparcours voor het fietsexamen door het centrum van Mol bewegwijzerd. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met alle verkeerstips en de nieuwe route (gewijzigd aan Rondplein).
  • Fietsen in groep: de basisregels

    do 14 mrt
    Maak je graag een fietstocht met je vrienden of ben je een echte wielertoerist? Fietsers in groep moeten zich aan bepaalde verkeersregels houden, al hangen deze wel af van de grootte van de groep. Wij zetten de basisregels op een rij.
  • Parkeren in Balen: volg jij de regels?

    di 27 feb
    Niet iedereen houdt zich te allen tijde aan de parkeerregels in Balen. Onder andere in de Zandstraat worden meermaals overtredingen vastgesteld. Om problemen te vermijden, herhalen we hier kort de voornaamste parkeerregels.
  • Nieuwe aanpak van De Lijn focust op combineren van vervoersmiddelen 

    wo 15 nov
    Vanaf 6 januari introduceert de Vlaamse overheid samen met De Lijn haar nieuwe mobiliteitsvisie Hoppin. Die focust op het combineren van vervoermiddelen. Ook in Balen verandert er heel wat met nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes. De Flexbussen vervangen de gekende belbusjes.
  • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

    vr 15 apr
    Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
1-7 Van 7
Naar top