logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Seniorenweek: animatiefilm De Leeuwenkoning

  wo 13 nov
  Op woensdag 20 november kunnen alle ingeschreven senioren genieten van de animatiefilm 'De Leeuwenkoning' in VC De Kruierie naar aanleiding van de Seniorenweek, die plaatsvindt van 18 november tot 22 november.
 • Seniorenweek: avondfilm Bohemian Rhapsody

  wo 13 nov
  Op woensdag 20 november kunnen alle ingeschreven senioren genieten van de avondfilm 'Bohemian Rhapsody' in VC De Kruierie naar aanleiding van de Seniorenweek, die plaatsvindt van 18 november tot 22 november.
 • Bekijk de foto's van de herdenking in Balen Centrum n.a.v. Wapenstilstand

  di 12 nov
 • Bekijk de foto's van de herdenking in Olmen n.a.v. Wapenstilstand

  di 12 nov
 • Boogschieten voor andersvaliden: schrijf nog snel in

  di 12 nov
 • Wendy Boogaerts als eerste in Kruieriestoel

  di 12 nov
  Wendy Boogaerts uit Kerkhoven zat zondagmorgen als eerste in de Kruierie-stoel onder de 'houten brug' in de Vennen. Zij had een muziekinstrument bij zich en dus mocht zij het feestpakket in ontvangst nemen, samen met de unieke Kruierie-stoel. Proficiat!
 • Winter en kerst in Balen

  di 12 nov
  Deze winter valt er weer heel wat te beleven in Balen. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten rond winter en kerst (wandelingen, markten, concerten,...) die in november en december plaatsvinden.
 • Weet jij de Kruierie-stoel staan?

  zo 10 nov
  "Een brug te ver? Neen, we zitten nog net in Balen" Weet jij waar onze stoel staat? Kom dan zo snel mogelijk en breng een muziekinstrument mee! Zit jij als eerste in de stoel mét het voorwerp, dan win jij ons '10 jaar De Kruierie'-pakket én de stoel!
 • Winterconcert met o.a. Portie Gemengd (17 nov)

  zo 10 nov
  Op zondag 17 november serveert de Raad voor Gehandicapten vanaf 13u30 in VC De Kruierie drie muzikale toppers, schlagerzanger Glenn Go, zanggroep Portie Gemengd uit Balen en zangduo Yves & Berritta. Gratis tickets zijn te verkrijgen in VC De Kruierie.
 • Tip van de Bib: 'Diabetes type 2?: maak jezelf beter'

  vr 8 nov
  Nu donderdag 14 november vindt de Wereld Diabetes Dag plaats. Ben jij boven 40, heb je overgewicht en beweeg je te weinig? Dan ben je vatbaar voor diabetes type 2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. Een andere levensstijl kan ervoor zorgen dat je hiervan geneest. Dit boek helpt je op weg.
 • Wandel mee met de eerste editie van de winterzoektocht

  vr 8 nov
  Ontdek al wandelend de mooiste plekjes van 't centrum van Balen tijdens de winterzoektocht. Vanaf 11 november tot 27 februari kan je een deelnameformulier kopen in VC De Kruierie. Wil je een mooie prijs winnen? Breng dan je ingevulde formulier binnen in VC De Kruierie voor 28 februari.
 • Schrijf in voor het Warmste Blacklight volleybaltornooi

  do 7 nov
  Op zaterdag 28 december is er in sportcomplex Bleukens een Blacklight volleybaltornooi t.v.v. De Warmste Week. Schrijf snel in via het e-loket want het aantal plaatsen is beperkt.
 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  do 7 nov
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16 jaar en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig
 • 18de editie van Bengelpop op 24 uur (!) uitverkocht

  di 5 nov
 • Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer

  di 5 nov
  Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.
 • Scholennieuws: Maak je leerlingen warm voor het Vertelfestival

  di 5 nov
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Ze kunnen online inschrijven of aan balie VC De Kruierie. Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
 • Scholennieuws: Planning Bib@school

  di 5 nov
  De tijd vliegt: alweer bijna tijd voor een tweede bibbezoek en voor de eerste leerjaren het allereerste bibbezoek! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
 • Activiteiten januari - februari doorgeven vóór 15 november

  do 31 okt
  Als je jouw Balense activiteit van jan/ feb '20 wil laten opnemen in de Gebuurtenissen, de UiT-nieuwsbrief en in de activiteitenkalender, geef deze dan vóór 15 nov door via de evenementenkluis. Organiseer jij iets voor De Warmste Week? Dien deze dan zeker in, want we zetten ze extra in de kijker.
 • Tip van de Bib: 'Verhalen voor het sterven gaan'

  do 31 okt
  Dit weekend is het weer Allerheiligen, het moment dat we even stilstaan bij iedereen die ons dierbaar was. In de mooie bundel 'Verhalen voor het sterven gaan' geven 47 diverse mensen hun visie over sterven in een korte tekst.
 • Schrijf je in voor beginnerscursus smartphone/tablet (Android)

  ma 28 okt
  Vanaf maandag 4 november (13u) kan je in VC De Kruierie de cursus 'Ik ken helemaal niets van m'n smartphone of tablet' volgen. Gedurende vijf weken leer je werken met een smartphone of tablet (Android).
 • Tip van de Bib: 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen'

  vr 25 okt
  De herfstvakantie staat weer voor de deur. Het ideale moment om met je kinderen een wandeling te maken door het bos. Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen.
 • Wintersluiting BMX-parcours en tennisterreinen

  vr 25 okt
  Het BMX-parcours en de tennisterreinen op sportcomplex Bleukens worden vanaf maandag 4 november afgesloten voor de winterperiode. Eind maart gaan ze terug open. Het skatepark blijft wel de hele winter geopend.
 • Foto's en film Verwendag Bib

  ma 21 okt
  Zaterdag was het feest in de Bib! De bezoekers konden er genieten van onder andere muziek en sprookjesvertellingen. Deze Verwendag stond volledig in het teken van pop-up Europa in Balen met onder andere Europese FairTradeproevertjes, een boekenquiz en een rad van fortuin. Bekijk de foto's en film.
 • Foto's en video Dag van de Jeugdbeweging

  vr 18 okt
  Op vrijdag 18 oktober gingen leden en (oud-)leiding van jeugdverenigingen in uniform naar school. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen op een gratis ontbijt. Bekijk de foto's en de video van BalenTV.
 • 2490 (!) leerlingen ingeschreven in de Balense scholen

  di 15 okt
  Leuk weetje: de kleuter- en lagere scholen van onze gemeente tellen op dit moment exact 2.490 leerlingen... Zou dat toeval zijn?
 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in

  do 10 okt
  Op 19 februari reikt de Cultuurraad de jaarlijkse Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 11 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket op www.balen.be/cultuur.
 • Schrijf in voor de Seniorenweek

  do 10 okt
  Van 18 tot 22 november heeft de Seniorenweek weer leuke activiteiten voor de 55-plusser in petto met o.a. een ontbijtbuffet, Buurtrestaurant, sportnamiddag, kaartnamiddag, De Bonanazas... Bekijk het hele programma en schrijf alvast in!
 • Foto's scholencross en sportdag

  vr 27 sep
  Donderdag zetten de Balense schoolkinderen hun beste beentje voor op de scholencross op sportcomplex Bleukens. Achteraf konden ze zich uitleven op springkastelen en genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's.
 • Mutualiteitsformulieren aan balie Kruierie vanaf 1 oktober

  vr 27 sep
 • 2.500 bezoekers voor pop-up museum ’75 jaar Balen Bevrijd’

  wo 25 sep
  Het pop-up museum '75 jaar Balen Bevrijd' in VC De Kruierie was een enorm succes. In tien dagen tijd kwamen er maar liefst 2.500 bezoekers over de vloer. Onder hen opvallend veel kinderen. Velen van hen werden geprikkeld tijdens een klasbezoek en namen daarna hun ouders nog eens mee naar het museum.
1-30 Van 71
Naar top