Nieuws : de Bib van Balen

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: Het grote wielrenboek

  vr 14 jun
  Hoe kan een renner 'ontploffen'? Hoe ‘maak’ je een parcours? En waarom smaken sommige etappes naar koeienpoep? Het grote wielrenboek geeft een veelzijdig kijkje achter de schermen van het wielrennen. Kortom: hèt perfecte boek voor de hele fietsfamilie!
 • 10.000 boeken van de bib in je valies, en toch maar 200 gram extra mee? Dat kan, met de e-boeken van de bib!

  do 13 jun
  Steeds meer mensen kiezen ervoor om te lezen op hun smartphone, tablet of e-reader. Het is dan ook lekker compact en je hebt altijd een groot aanbod boeken bij de hand. Handig voor in het vliegtuig of aan het zwembad!
 • Boekje (te) Buiten: bib leest voor in de gehuchten

  ma 10 jun
  Elke dinsdag van de zomervakantie leest de bib gratis voor in een ander gehucht van Balen. Op elke locatie kiezen onze voorlezers voor een ander thema, dus geen enkele sessie is hetzelfde! We starten met voorlezen om 18u, vooraf inschrijven is niet nodig. Ook bij regen lezen we voor (onder een dak).
 • Foto's Boekstartdag

  di 21 mei
  Zaterdag 18 mei stond de bib in het teken van de allerkleinsten. Heel wat baby’s en peuters genoten – samen met hun (groot)ouders - er van de Boekstartdag. Bekijk hier de foto's.
 • Bib lanceert 2 nieuwe thematassen naar aanleiding van Dag van de Opvoeding

  do 16 mei
  Ter gelegenheid van Dag van de Opvoeding op 22 mei lanceert de Bib van Balen twee gloednieuwe thematassen: 'Op het potje' en 'Slapen'. Beide tassen zitten boordevol inspiratie & lees- en speelmateriaal voor (groot)ouders, leerkrachten en andere opvoeders.
 • Onderwijs: Wanneer komt jouw klas de laatste keer naar de bib?

  wo 10 apr
  Jullie komen nog 1x met de klas naar de Bib waarbij je nog steeds samen met de kinderen boeken kan kiezen. We halen deze zelf op aan het einde van het schooljaar. Wanneer verwachten we jullie? Bekijk hieronder de planning.
1-6 Van 6
Naar top