Nieuws : de Bib van Balen

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: Dagen van Zand

  vr 24 mrt
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, want elke vrijdag delen we een nieuwe leestip uit de bib. Deze week deelt Ingrid (medewerker bib) haar favoriete Graphic Novel.
 • Schrijf in voor CoderDojo op zaterdag 1 april

  di 7 mrt
  Ben je tussen 7 en 18 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 1 april..
 • Familietentoonstelling in De Kruierie: Jacquot en de Lichtzoeker

  ma 6 mrt
  In deze gratis expo, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, kom je meer te weten over de omzwervingen van Jacquot samen met zijn opa Jakob Smits - dé Molse kunstenaar bij uitstek. Ontdek het zelf van 6 maart tot en met 1 april, tijdens de openingsuren van VC De Kruierie.
 • Jeugdboekenmaand: vind je geluk in de bib! (1 tot 31 maart)

  wo 1 mrt
  De maand maart is traditioneel Jeugdboekenmaand. Dit jaar hebben ze aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. De Bib van Balen organiseert naar goede gewoonte heel wat activiteiten voor onze jongste lezers, bekijk hier het overzicht.
 • Onderwijs: Bezoek gratis de expo Jacquot en de lichtzoeker

  wo 22 feb
  Van 6 maart tot en met 1 april kan je tijdens de openingsuren in VC De Kruierie de interactieve expo gebaseerd op het levenswerk van de Molse kunstenaar Jakob Smits gratis bezoeken. Coco & June maakten een prachtige prentenboek over Smits met Jacquot in de hoofdrol.
 • Onderwijs: Jeugdboekenmaand 'Geluk'

  wo 22 feb
  Tijdens de maand maart staat het thema geluk in de kijker. Wat is geluk voor jou? Wat doe je als je ongelukkig bent? Welk boek maakt jou gelukkig? Ontdek welke boeken we voor je uitzochten. We lezen voor aan kleuters en organiseren een groot geluksfeest op woensdag 29 maart.
 • Deel je lees- of kijktip met de bib

  ma 13 feb
 • Voorlezen in de bib: elke laatste zaterdag van de maand

  di 10 jan
  Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling van kinderen. Daarom trakteert de bib elke laatste zaterdag van de maand op een voorleesmoment. Om 10u15 lezen we voor aan baby's en peuters. Om 11u is het de beurt aan jonge lezertjes vanaf 4 jaar.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2023 af in VC De Kruierie

  ma 9 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2023 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van de identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Rode draadbox in de kijker: Bino en zijn gevoelens

  ma 9 jan
  Emoties zijn overal om ons heen. Jouw kleuters worden er elke dag mee geconfronteerd en zullen hun eigen manier moeten vinden om met hun emoties om te kunnen gaan. De box ‘Bino en zijn gevoelens' helpt je om er met je kleuters over te praten.
 • Haal je Lerarenkaart 2023 af in VC De Kruierie

  wo 21 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf dinsdag 27 december hun Lerarenkaart 2023 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Lees mee met de Leesjury

  di 27 sep
  De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen en bespreken juryleden zes of acht boeken. Op het einde van het jaar stemmen ze op hun favorieten en worden de winnaars bekendgemaakt.
 • Onderwijs: Bieblo is gegroeid!

  di 8 mrt
  Zijn jullie ook zo’n fan van Bieblo? Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo ook in je klas gebruiken via balen.bibliotheek/bieblo.
 • Onderwijs: Naar de bib, hoe zit dat ook alweer?

  di 8 mrt
  We merken dat er soms op het laatste moment een andere juf of meester mee naar de bib komt. Wat moeten ze weten? En voor de andere juffen/meesters hieronder nog eens ter info.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
1-15 Van 15
Naar top