Nieuws : de Bib van Balen

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: 15 eeuwen Nederlandse taal

  vr 29 sep
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, elke week delen we een nieuwe leestip uit de bib. In de Week van het Nederlands zetten we graag een taalboek in de kijker! 15 eeuwen Nederlandse taal beschrijft de evolutie van de Nederlandse taal.
 • Jaarlijkse boekenverkoop Bib van Balen

  do 7 sep
  De bib organiseert ook dit jaar weer een boekenverkoop van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Je vindt er tweedehands boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s,… tegen spotprijsjes. Kom jij ook snuisteren en een koopje doen?
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTeR-workshops in de bib

  wo 30 aug
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTeR-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 6 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is.
 • Schrijf in voor ludieke dicteewedstrijd 'De Schrijfwijzen' (6 okt)

  di 15 aug
  De Bib van Balen neemt dit jaar - samen andere met de Stuifzand-bibliotheken - deel aan 'De Schrijfwijzen'. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Gratis, wel vooraf inschrijven.
 • Sla je slag tijdens de cd-verkoop van de bib

  vr 23 jun
  De bib verkoopt zijn collectie cd's en luisterboeken van 1 juli tot en met 27 september. Duizenden titels, van klassiek tot pop, jazz tot rock zijn verkrijgbaar voor 1 euro of 5 UiTPAS-punten. Gratis toegang tijdens de openingsuren van de bib.
 • Leen eens een educatief spel bij de bib

  wo 14 jun
  Ontdek educatieve spellen in de bibliotheek - een speelse manier om kinderen te helpen bij uitdagingen zoals verliefdheid, eten, pesten, culturele verschillen, verlies en sociale vaardigheden.
 • Voorlezen in de bib: elke laatste zaterdag van de maand

  di 10 jan
  Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling van kinderen. Daarom trakteert de bib elke laatste zaterdag van de maand op een voorleesmoment. Om 10u15 lezen we voor aan baby's en peuters. Om 11u is het de beurt aan jonge lezertjes vanaf 4 jaar.
 • CD-collectie bib gaat stilaan met pensioen

  do 7 apr
  Al een aantal jaren ziet de bib de uitleencijfers van de cd-collectie drastisch dalen. Daarom worden er vanaf dit jaar geen nieuwe cd's meer aangekocht. De huidige collectie zal niet meteen verdwijnen, maar stilaan afgebouwd worden. Op termijn wordt de collectie verkocht via de tweedehands verkoop.
 • Onderwijs: Bieblo is gegroeid!

  di 8 mrt
  Zijn jullie ook zo’n fan van Bieblo? Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo ook in je klas gebruiken via balen.bibliotheek/bieblo.
 • Onderwijs: Naar de bib, hoe zit dat ook alweer?

  di 8 mrt
  We merken dat er soms op het laatste moment een andere juf of meester mee naar de bib komt. Wat moeten ze weten? En voor de andere juffen/meesters hieronder nog eens ter info.
1-10 Van 10
Naar top