Nieuws : Welzijn en Kinderopvang

Nieuwsoverzicht

 • Mantelzorger en zelf nood aan een luisterend oor? Kom naar gratis praatcafé

  do 19 jan
  Eerstelijnszone BalDeMoRe (Balen-Dessel-Mol-Retie) organiseert ook dit jaar 4 praatcafés voor mantelzorgers. Alle sessies vinden plaats van 14u tot 16u, zijn gratis en zonder inschrijving. Achteraf praten we na met koffie en thee.
 • Vertaalhulp bij doktersbezoek voor Oekraïners en anderstaligen

  di 25 okt
 • ‘Gele doos’ voor alle nieuwe 65-plussers

  do 29 sep
  Balenaars die net 65 jaar geworden zijn of dat binnenkort worden, krijgen vanaf 1 oktober een brief waarmee ze hun gratis ‘gele doos’ kunnen afhalen (bij apotheek, gemeentehuis, Kruierie en OCMW-huis). Die kunnen ze vullen met belangrijke (medische) info en bewaren in de ijskast voor hulpverleners.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Supermarkt geeft rolstoelgebruikers duwtje in de rug

  do 9 jun
  Een speciale winkelwagen maakt het rolstoelgebruikers veel makkelijker om zelfstandig boodschappen te doen. De pas geopende Jumbo in de Vaartstraat heeft vijf van die winkelkarren klaarstaan. Het deed als eerste winkel in Balen beroep op de tussenkomst die de gemeente aanbiedt voor de aankoop ervan.
 • Elke dinsdag: Energiepunt voor je vragen over energie

  do 21 apr
  Heb je vragen over energie? Vanaf nu kan je elke dinsdag in het OCMW-huis (Veststraat 60) terecht bij het Energiepunt. Tussen 9u en 11u30 is er iemand aanwezig die je kan verderhelpen met allerhande vragen over energie. Een afspraak maken is niet nodig.
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
31-38 Van 38
Naar top