Inschrijven voor een sociale woning kan vanaf nu ook online

donderdag 28 maart 2024
Inschrijven voor een sociale woning kan vanaf nu ook online. Je schrijft je éénmalig in om een sociale woning te huren. Je start jouw dossier volledig zelf op, digitaal en veilig. Je gebruikt daarvoor het Centraal inschrijvingsregister (CIR) op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Je kan op deze website ook alle voorwaarden vinden. Als je ingeschreven bent, kan je je gegevens continu zelf aanpassen en ook je plaats op de wachtlijst raadplegen. 

Wat kan je nu al doen? 

Zorg er nu al voor dat je elektronische identiteitskaart (eID) met een pincode of je Itsme® in orde is. Dit heb je nodig om je aan te melden. Op www.vlaanderen.be/sociaalhuren vind je heel wat informatie om je te helpen. Er staan handleidingen en video’s die uitleggen wat je moet doen. 

Kan je jouw persoonlijke PIN- en PUK-code van je eID niet meer terugvinden? Vraag dan zo snel mogelijk nieuwe codes aan. Dit kan via de website www.balen.be/pukcode of zonder afspraak aan de balie van het gemeentehuis. 

Heb je hulp nodig met de online inschrijving?

Heb je hulp nodig bij het installeren van Itsme®? Hiervoor kan je terecht bij de Digipunten

  • Elke dinsdag van 18u tot 20u in De Kruierie 
  • Elke vrijdag van 11u tot 12u in Den Travoo (niet tijdens schoolvakanties) 

Heb je hulp nodig om je digitale dossier te starten? Dan kan je hiervoor terecht in het kantoor van Woonboog in Mol of bij de dienst Wonen in het gemeentehuis (op afspraak via 014/74 40 83 of wonen@balen.be).

Al ingeschreven voor een sociale woning?  

Ook dan moet je jouw dossier bekijken en aanpassen via het centraal inschrijvingsregister. Om in orde te blijven doe je dit best uiterlijk op 27 april 2024.

Op onderstaande datums zijn ook medewerkers van woonmaatschappij Woonboog en de sociale dienst aanwezig om je te helpen. Deze hulp is gratis. Je moet ook geen afspraak maken.

  • dinsdag 9 april van 18u tot 20u in De Kruierie
  • woensdag 10 april van 9u tot 12u in Den Travoo
  • dinsdag 16 april van 18u tot 20u in De Kruierie
  • woensdag 24 april van 13u tot 16u in De Kruierie

Heb je nog vragen? 

Dan kan je terecht bij de woonmaatschappij in onze regio, Woonboog. Ook als je hulp nodig hebt met de online inschrijving, kan je bij hen terecht. Dit kan telefonisch via 014/40 11 00 of per e-mail op info@woonboog.be. Je vindt ook meer informatie op hun website www.woonboog.be.  

Voor meer informatie over de mogelijkheden van sociaal wonen kan je in Balen ook terecht bij de sociale dienst. 

Nieuwsoverzicht
Inschrijven sociale woning

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/74 44 44
e-mail
info@ocmwbalen.be

Deel deze pagina

Naar top