Nieuws : Sportdienst

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Fotowedstrijd: fiets en win!

  ma 7 jun
  Spring jij tijdens de Balense fietsweek (7-13 juni) mee op de fiets? Maak onderweg een originele foto van je fietsende gezelschap, plaats hem vóór 22 juni 2021 openbaar op facebook/instagram met de hashtags #sportersbelevenmeer #gemeenteBalen #fietsweekBalen en wie weet win je een leuke prijs!
 • Gratis fietsfotozoektocht voor 55+ tot 13 juni

  ma 7 jun
  Ter vervanging van de jaarlijkse fietstocht voor 55+ (afgelast door corona), kunnen senioren tijdens de fietsweek (7-13 juni) deelnemen aan een gratis fotozoektocht van VVV Balen. Breng het antwoordenblad vóór 16 juni binnen in VC De Kruierie of op de sportdienst en maak kans op een mooie prijs!
 • Doe mee met 'Ik fiets naar het werk'

  wo 2 jun
  Haal tussen 14 en 18 juni je fiets van stal om massaal naar het werk te fietsen. Schrijf je nu in en fiets mee tijdens de #ikfietsnaarhetwerk- week. Je maakt meteen kans op een splinternieuwe fiets. Thuiswerkers kunnen symbolische ritten maken. #sportersbelevenmeer #SportVlaanderen
 • Balen ondertekent Solidariteitscharter Special Olympics

  di 18 mei
  Vorige week vond in Brussel de 2e editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen plaats. Tijdens de openingsceremonie ondertekende Balen samen met 8 andere steden en gemeenten het Solidariteitscharter van Special Olympics Belgium (SOB).
 • Nieuwe afleveringen #deKempenbeweegt vanaf 3 mei

  do 29 apr
  Vanaf 3 mei kan je op RTV kijken naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #deKempenbeweegt. Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort doen oefeningen voor en geven tips om voldoende te (blijven) bewegen. #deKempenbeweegt is elke werkdag te zien op RTV, om 10u30 en 15u.
 • Schrijf in voor outdoor fitmix in mei en juni

  ma 26 apr
  In mei en juni kan je op woensdagvoormiddag weer fitmixles in openlucht volgen op het grasterrein op sportcomplex Bleukens. Vooraf inschrijven via het e-loket verplicht (max. 25 deelnemers). Betalen met tienbeurtenkaart (25 euro).
 • Tennis en BMX terug open vanaf 27 maart

  do 25 mrt
  De tennispleinen en het BMX-parcours op sportcomplex Bleukens gaan op zaterdag 27 maart terug open. De onderhoudswerken zitten erop en de weersvoorspellingen nodigen uit om te sporten. Het skatepark blijft vanaf nu een uurtje langer open, tot 21u. Sporters, respecteer de veiligheidsmaatregelen aub!
 • Reserveer minivoetbal- en omnisportveld Bleukens online

  do 18 mrt
  Na de tennis- en padelpleinen kan je nu ook de minivoetbalterreinen en het omnisportveld op sportcomplex Bleukens online reserveren via vrijetijd.balen.be. Vanaf 1 april zal dit ook mogelijk zijn voor de beachvolleybalvelden.
 • Knuffelturnen met je kleuter/peuter doe je zo!

  wo 10 mrt
  Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om te blijven bewegen, liefst met je eigen bubbel of knuffelcontacten. Daarom stelde de Balense sportdienst een knuffel beweegboekje samen. Daarin vinden ouders 35 leuke oefeningen om thuis te knuffelturnen samen met hun kleuter of peuter.
 • Sportvloer Bleukens in een nieuw jasje

  di 9 mrt
  Na 18 jaar was de vloer van sporthal Bleukens toe aan een renovatie. De groene bovenlaag werd vervangen door een staalblauwe polyurethaanlaag. De bestaande belijning werd uitgebreid zodat ook de G-sporters er terecht kunnen voor een spelletje boccia of netbal. Goed voor weer vele jaren sportplezier!
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 4

  ma 1 mrt
 • Reservatiesysteem padel aangepast

  ma 1 mrt
  Omdat de padelterreinen op sportcomplex Bleukens het eerste half jaar enorm populair waren, voert de sportdienst vanaf 1 maart een aantal aanpassingen door in het reservatiesysteem. Zo kunnen Balenaars langer op voorhand een terrein reserveren dan spelers van buiten de gemeente.
 • Openingsuren skatepark Bleukens uitgebreid tot 20u

  do 25 feb
  Vanaf vrijdag 26 februari is het skatepark op sportcomplex Bleukens open van 10u tot 20u (eerst was dit tot 16u). Deze uitgebreide openingsuren blijven behouden zolang iedereen zich aan de afspraken (zie onder) houdt en de coronacijfers de goede kant blijven opgaan. Veel skate- en stepplezier!
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 3

  ma 1 feb
 • Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

  vr 29 jan
  Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes terug.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 2

  wo 27 jan
  Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 2.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 1

  ma 25 jan
  Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 1.
 • Gelukkig is er maar één allereerste keer

  di 19 jan
  Starten met sporten is voor velen een hele uitdaging. Gelukkig is er maar één allereerste keer. Hoe sneller je begint, hoe sneller die eerste keer voorbij is. Hieronder vind je drie gratis online lessen, alsook meer tips en info over het Balens aanbod.
 • Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen

  do 14 jan
 • Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

  vr 8 jan
  Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.
 • Veilig en zeker sporten in Balen

  di 29 dec
  Multisportfederatie Sporta heeft haar website 'Zeker Sporten' vernieuwd. Op www.zekersporten.be/balen vind je een overzicht van de sportfaciliteiten in onze gemeente, handige tips, preventieoefeningen en nuttige sportinfo. Individuele sporters kunnen er ook een solo- of gezinsverzekering afsluiten.
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  vr 21 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, ocmw-huis) of hier downloaden.
 • Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, tijdelijk gratis uitproberen

  wo 1 jul
  De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er tijdelijk gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!
 • Wees op je hoede bij controle op vispatent

  wo 10 jun
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-26 Van 26
Naar top