Nieuws : Sportdienst

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Sportlaureaten en kampioenen: stel je kandidaat!

  vr 17 nov
  De Sportraad huldigt op 9 februari 2024 de Balense sportlaureaten, kampioenen en jubilerende sportverenigingen. Kandidaturen indienen kan nog tot 31 december op de sportdienst in sportcomplex Bleukens of via het e-loket.
 • Wintersluiting BMX, beachvolley en tennis vanaf 13 november

  wo 8 nov
  Het BMX-parcours, het beachvolleyveld en de gravel tennisterreinen op sportcomplex Bleukens worden vanaf maandag 13 november afgesloten voor de winterperiode. Begin april gaan ze terug open als de weersomstandigheden het toelaten. Het skatepark en de padelterreinen blijven wel de hele winter geopend
 • Thuis sporten met #deKempenbeweegt: ook in november en december

  ma 30 okt
  Goed nieuws voor de vele trouwe fans van #deKempenbeweegt: ook in het najaar kunnen we met z’n allen thuis sporten! In november en december worden de meest recente afleveringen heruitgezonden. Stem dus elke werkdag af op RTV, om 10u30 of om 15u.
 • Uitbreidingswerken sportcomplex Bleukens gestart

  wo 11 okt
  Aannemer Pellikaan is gestart met de uitbreidingswerken aan sportcomplex Bleukens. De grondwerken vormen de eerste fase van de bouw, waarna de funderingswerken volgen.
 • Sportcomplex Bleukens breidt verder uit

  do 7 sep
  Het lokaal bestuur investeert fors in zijn sportinfrastructuur. Dit najaar starten de werken aan de uitbreiding van de sporthal van sportcomplex Bleukens met o.a. twee omnisportmodules, een aparte ruimte voor gevechtssporten en een multifunctionele zaal voor bijvoorbeeld yogalessen of vergaderingen.
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  di 22 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, OCMW-huis) of hier downloaden.
 • Nieuwe uitbaters café De Compagnie aan sporthal Olmen

  ma 3 jul
  Sinds 30 juni zijn Katrijn Cox en Gilles Strauven de nieuwe uitbaters van café De Compagnie aan de sporthal in Olmen (Schoolstraat 9). De openingsuren zijn ma-do: 13u-1u, vr,za: 10u-..., zo: 10u-1u.
 • Foto's, uitslagen & eindklassement Ronde van Balen

  di 9 mei
  De Ronde van Balen 2023 zit er weer op. De hele week lang zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op deze vierdaagse loopwedstrijd. Bekijk hier de foto's, de uitslagen en het eindklassement. Proficiat aan alle lopers!
 • Ruil niet-gebruikte zwemtickets 2022 om tot eind januari

  do 15 dec
  Heb je nog niet-gebruikte Balense voordeeltickets voor het zwembad van Mol liggen die geldig waren tot eind 2022 (zowel gewone als combitickets)? Dan kan je deze nog tot 31 januari aan de balie van De Kruierie omruilen tegen tickets voor 2023, mits bijbetaling van de geïndexeerde waarde.
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-11 Van 11
Naar top