logo print logo ocmw print

Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  do 7 nov
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16 jaar en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig
 • 18de editie van Bengelpop op 24 uur (!) uitverkocht

  di 5 nov
 • Scholennieuws: Maak je leerlingen warm voor het Vertelfestival

  di 5 nov
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Ze kunnen online inschrijven of aan balie VC De Kruierie. Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
 • Tip van de Bib: 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen'

  vr 25 okt
  De herfstvakantie staat weer voor de deur. Het ideale moment om met je kinderen een wandeling te maken door het bos. Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen.
 • Foto's en video Dag van de Jeugdbeweging

  vr 18 okt
  Op vrijdag 18 oktober gingen leden en (oud-)leiding van jeugdverenigingen in uniform naar school. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen op een gratis ontbijt. Bekijk de foto's en de video van BalenTV.
 • 2490 (!) leerlingen ingeschreven in de Balense scholen

  di 15 okt
  Leuk weetje: de kleuter- en lagere scholen van onze gemeente tellen op dit moment exact 2.490 leerlingen... Zou dat toeval zijn?
 • Foto's scholencross en sportdag

  vr 27 sep
  Donderdag zetten de Balense schoolkinderen hun beste beentje voor op de scholencross op sportcomplex Bleukens. Achteraf konden ze zich uitleven op springkastelen en genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's.
 • Mutualiteitsformulieren aan balie Kruierie vanaf 1 oktober

  vr 27 sep
 • HerfstKiXs: bekijk online & rechtzetting

  ma 23 sep
  Deze week wordt de HerfstKiXs verdeeld in alle Balense scholen. Je kan dit activiteitenboekje voor jongeren ook altijd afhalen in de Infopunten (VC De Kruierie, gemeente- en ocmw-huis) of hier online bekijken. Rechtzetting: Vertelfestival op 16 en 17 nov (i.p.v. 29 okt) en Wiweter op 26 okt (ipv 16)
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
 • Multimove voor kleuters start op 25 september

  di 17 sep
 • App 'Mijn zwangerschap' geeft info op maat met tijdslijn

  ma 26 aug
 • Werkwijze studietoelage gewijzigd

  ma 26 aug
  Op 1 januari 2019 ging het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, van start. De huidige schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 geïntegreerd in dat Groeipakket. Voor studenten hoger onderwijs wijzigt er niets.
 • Foto's en video Motorinstapdag

  wo 14 aug
  Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd reden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's en film van de Motorinstapdag.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  di 13 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • KiXs en Kuren-begeleiders in een nieuw jasje (letterlijk)

  vr 2 aug
  De KiXs en Kuren-activiteiten van deze zomervakantie zijn opnieuw een succes. Getuige daarvan was de volle bus met kinderen en begeleiders die vrijdagmorgen naar Toverland vertrok. De monitoren zijn sinds deze zomer trouwens nóg beter herkenbaar aan de 'Balen is jong' polo's, hoodies en regenjassen.
 • Awel zoekt extra luisterende oren voor jongeren

  do 1 aug
 • 6.000 kinderen vieren einde schooljaar op Bengelpop (foto's en video)

  vr 28 jun
  6.000 leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar vierden dinsdag het einde van het schooljaar op de 17e editie van Bengelpop op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en de video van 'de leukste dag van het jaar'.
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
1-19 Van 19
Naar top