logo print logo ocmw print

Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Skatepark vanaf 3 juni drie dagen per week open

  di 2 jun
  Vanaf woensdag 3 juni heropent het skatepark op de Bleukens. Na reservatie kan je op woensdag, zaterdag en zondag in blokken van 1u20 met maximum 10 personen skaten/steppen onder begeleiding van een volwassen begeleider. Als dit goed verloopt, kunnen we het aantal dagen uitbreiden.
 • Bib opent opnieuw haar deuren vanaf 3 juni

  vr 29 mei
  Vanaf 3 juni opent de Bib van Balen opnieuw haar deuren. Voorlopig drie dagen per week (maandag 14u-20u, woensdag 14u-20u & zaterdag 10u-16u). Om het bibbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn er richtlijnen uitgewerkt en is er voorlopig een beperkte - puur functionele - dienstverlening.
 • Inschrijven ZomerKiXs en -Kuren op 8 en 9 juni

  vr 29 mei
  Ten laatste vrijdag 5 juni wordt het programma van de ZomerKiXs en -Kuren bekendgemaakt. Inschrijven kan enkel digitaal van maandag 8 juni (9u) tot dinsdag 9 juni (22u). Let wel: kinderen mogen per week maar in 1 'bubbel' zitten. Dus niet in 1 week én kamp/speelplein én KiXs en Kuren.
 • Skatepark vanaf 3 juni beperkt en onder voorwaarden terug open

  vr 29 mei
  Ook de toestellen van de outdoor fitness en calisthenics zijn vanaf 3 juni terug bruikbaar.
 • Reserveer je studeerplekje in pop-up klascontainer aan Kruierie

  do 28 mei
  Van 2 juni tot 31 augustus kunnen studenten blokken in de pop-up klascontainer aan VC De Kruierie. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. Er worden de nodige maatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus (o.a. max. 14 studenten).
 • Tips voor kinderen en ouders bij heropening buurtspeeltuintjes

  wo 27 mei
  Sinds woensdag 27 mei zijn de buurtspeeltuintjes in open lucht terug open voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Bekijk hier de lijst met speeltuintjes in Balen die terug toegankelijk zijn en tips voor kinderen en ouders/begeleiders. De grote speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel blijft voorlopig gesloten.
 • Speeltuin Keiheuvel voorlopig nog niét terug open

  di 26 mei
  Buurtspeeltuintjes mogen vanaf woensdag 27 mei terug open. De Keiheuvel heeft om verduidelijking gevraagd hoe het precies zit met recreatiedomeinen. In afwachting van dit antwoord blijft recreatiedomein Keiheuvel (en zijn speeltuin) dan ook alvast volledig gesloten.
 • Draaiboeken voor organiseren van leuk en veilig jeugdaanbod deze zomer

  za 23 mei
  Overheden, jeugdbewegingen en gezondheidsdeskundigen zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met draaiboeken voor het organiseren van jeugdactiviteiten deze zomer: jeugdkampen, speelpleinwerking, grabbelpasactiviteiten,... Onze jeugdverenigingen kunnen ze hier vinden en er mee aan de slag gaan.
 • Buurtspeeltuintjes terug open vanaf 27 mei en zomerkampen in 'bubbel'

  vr 22 mei
 • Alternatieve ZomerKiXs en -Kuren in de maak

  di 19 mei
  Door de coronacrisis zullen de jeugdactiviteiten van KiXs en Kuren er komende zomervakantie anders uitzien. De jeugd- en sportdienst bekijken momenteel een alternatief zomeraanbod en hopen dit begin juni te kunnen presenteren. Digitaal inschrijven zal ten vroegste vanaf half juni mogelijk zijn.
 • 750 speel- en knutselpakketten voor kwetsbare gezinnen

  do 14 mei
  750 kinderen uit kwetsbare gezinnen in onze regio ontvangen een speel- en knutselpakket. Elk pakket is aangepast aan de leeftijd van het kind (3 tot 12 jaar) en voorzien van toffe spelideeën. Het pakket moet gezinnen inspireren en aanzetten om er thuis, buiten of binnen zelf mee aan de slag te gaan.
 • Afhalen leerstof en noodopvang op school

  vr 17 apr
 • Bengelpop blijft in zijn kot

  vr 10 apr
  Door de coronacrisis ziet de organisatie van Bengelpop zich - met spijt in het hart - genoodzaakt om het kinderfestival op domein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een veilig evenement van deze omvang op poten te zetten. Volgende editie op 25 juni 2021.
 • Jongeren: Blijf in je kot en verspreid dit filmpje (niet het virus)!

  wo 8 apr
  Jammer genoeg zien we hier en daar nog groepen jongeren die zich blijkbaar ongenaakbaar achten en een loopje nemen met de coronarichtlijnen. We roepen ouders, vrienden,... op om hen op een respectvolle (!) manier hierop te wijzen. Bekijk en deel ook het ludieke filmpje van Mollenaars Stinus en Bart.
 • Gopress-krantenarchief open voor iédereen tijdens coronacrisis

  wo 1 apr
 • Ouder-oplader: Huis van het Kind geeft ouders tips om coronaperiode te overleven

  vr 27 mrt
  De coronaperiode vraagt veel van ouders. Thuiswerk combineren met het opvangen van de kinderen en hen begeleiden met schooltaken, het is een zware taak. De ouder-oplader is een online plaats waar Huis van het Kind regio Mol ouders een hart onder de riem steekt.
 • Ideetjes om thuis te doen, nu verzameld op 'Balense Binnenpretjes'

  wo 25 mrt
  De gemeente heeft een openbare Facebookpagina gemaakt waar je ideetjes, foto's en video's kan vinden en posten om je thuis (binnen of in de tuin) op een leuke, creatieve manier bezig te houden. 
 • Thuistips voor ouders en jongeren

  wo 18 mrt
  5 weken niet naar school... Hoe besteden je kinderen hun tijd nuttig? Hoe leg je ze uit wat corona is? Hoe ga je de verveling tegen? Wij helpen je alvast op weg met wat nuttige info, tips en ideeën.
 • Leerlingen 't Graantje schrijven zelf boekjes

  wo 4 mrt
  Arthur Verbraeken en Gust Vennekens, leerlingen van het 2de leerjaar in 't Graantje, hebben zelf 4 boekjes getekend en geschreven. Ben je benieuwd welke avonturen Dik en Dun beleven in de dierentuin, in Snoepjeseiland, op het eiland en in het nieuwe jaar? Kom de boekjes dan snel inkijken in de Bib!
 • Fotoverslag planten geboortekloemp

  ma 2 mrt
  Ouders van Balense kinderen die in 2018 en 2019 geboren zijn, mochten afgelopen zaterdag met hun gezin een geboortekloemp planten in Rosselaar. Zo'n 300 volwassenen en kinderen kwamen een boompje opzetten. Bekijk de foto's.
 • Foto's opening expo 'Beeldige Boeken'

  do 27 feb
  Nog t.e.m. 31 maart kan je in VC De Kruierie tijdens de openingsuren de expo 'Beeldige Boeken' van de jongeren van de Academie voor Beeldende Kunsten bezoeken. Bekijk de foto's van de feestelijke opening afgelopen zaterdag.
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTer-workshops

  wo 5 feb
  Heb jij er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeterworkshop (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 workshops elke laatste zaterdag van de maand hoe leuk wetenschap en techniek is. De eerste sessie is op zaterdag 29 februari.
 • Bekijk de sfeerbeelden van Nieuwjaarke Zoete in Hulsen

  do 2 jan
 • 1.000 boeken in De Bijenkorf

  vr 13 dec
  De leerlingen van het tweede leerjaar van De Bijenkorf zijn echte boekenwurmen. De kinderen van juf Martine lazen dit schooljaar in totaal al 1.000 (!) boeken. Het 'uitgelezen' moment om deze mooie klasfoto te maken!
 • Tip van de Bib: 'December: winterse versjes en verhalen'

  vr 29 nov
  De feestmaand december staat opnieuw voor de deur. Deze winterse bundel bevat de leukste, gekste en bijzonderste verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt over Sinterklaas, cadeautjes, kerstbomen enzovoort. Leuk om zelf te lezen of om voor te lezen.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
 • App 'Mijn zwangerschap' geeft info op maat met tijdslijn

  ma 26 aug
 • Werkwijze studietoelage gewijzigd

  ma 26 aug
  Op 1 januari 2019 ging het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, van start. De huidige schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 geïntegreerd in dat Groeipakket. Voor studenten hoger onderwijs wijzigt er niets.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  di 13 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Presentaties infosessie voor organisatoren

  wo 24 okt
1-30 Van 30
Naar top