Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • Tijdelijk parkeerschijf op parking Rivierstraat voor vaccinatiecentrum

  do 6 mei
 • Doet jouw straat mee aan 'Straatvinken' op 20 mei?

  do 22 apr
  Op donderdag 20 mei kan je tussen 17u en 18u weer tellen hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Op basis daarvan berekenen wetenschappers hoe gezond het verkeer in je straat is. Doet jouw straat al mee? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in!
 • Oostelijk jaagpad Kanaal naar Beverlo afgesloten (12 apr-31 aug)

  vr 9 apr
  Het jaagpad langs het Kanaal naar Beverlo zal aan de oostelijke kant (kant Kerkhoven/Leopoldsburg) volledig afgesloten zijn voor fietsers én voetgangers van 12 april t.e.m. 31 augustus. Dit in het gedeelte tussen de Blauwe Reiger Yacht Club (Kerkhoven) en de Lido (Leopoldsburg).
 • Filmpje: Parcours fietsexamen zesdejaars

  di 6 apr
  Sinds 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen van de zesdejaars in Mol-Centrum bewegwijzerd. BalenTV fietste het traject al eens af. Zo kunnen de kinderen de film van het parcours thuis al eens op het gemak bekijken en zijn ze goed voorbereid als ze ter plekke gaan oefenen met de ouders.
 • Parcours fietsexamen zesdejaars vanaf 2 april bewegwijzerd

  do 1 apr
  Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen van het zesde leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af. Vanaf vrijdag 2 april is het oefenparcours in Mol-Centrum bewegwijzerd. Zo kunnen de leerlingen er tijdens de paasvakantie volop oefenen samen met hun ouders.
 • Balen steekt tandje bij voor fietsveiligheid

  di 23 mrt
  De gemeente Balen duwt nog wat harder op de pedalen om zich verder te profileren als veilige fietsgemeente. Langs verschillende hoofdwegen werden borden geplaatst met positieve boodschappen, waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Ook Balen vraagt uitbreiding spoorlijn naar Nederland

  vr 19 feb
  De gemeentes Balen, Hamont-Achel, Lommel, Mol en Pelt vragen met een brief aan de federale overheid om spoorlijn 19 uit te breiden naar Nederland. Momenteel spoort deze lijn tussen Antwerpen en Hamont-Achel. Met de uitbreiding is er ook een verbinding met Cranendonck en Weert, net over de grens.
 • Verwijdering weesfietsen aan station

  wo 3 feb
  Vzw De Sprong organiseert samen met de politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Vanaf deze week bevestigen medewerkers van De Sprong een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 10 maart nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
 • Voortaan in de file verplicht een 'reddingsstrook' vrijlaten

  ma 5 okt
  Vanaf 1 oktober moet je vanaf het moment dat er zich een file vormt, een strook openlaten voor de hulpdiensten. Voertuigen op de linkerrijstrook moeten zo ver mogelijk naar links gaan staan binnen hun rijstrook, de anderen zoveel mogelijk naar rechts. De pechstrook moet vrij blijven (takeldienst).
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Voorstelling fietsostrade Balen-Herentals

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-12 Van 12
Naar top