Nieuws : Cultuurdienst

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Kijk binnen bij Balense kunstenaars

  do 29 apr
  Het 'Atelier in beeld'-weekend kan jammer genoeg niet doorgaan. Niet getreurd, je kan tot 9 mei een digitaal kijkje nemen bij o.a. Balense kunstenaars. Bekijk hun werken en hun werkplaats.
 • 'Gluren bij de Buren' uitgesteld naar mei 2022

  do 25 mrt
  Door de huidige coronamaatregelen en de hoge coronacijfers is er dit jaar geen editie van 'Gluren bij de Buren', waarbij podiumkunstenaars de gemeentegrenzen oversteken. Er komt een extra editie in mei 2022. Begin volgend jaar lanceren we een nieuwe oproep voor groepen en huiskamers.
 • Video: Balenaars tikken mee met nationaal slotritueel

  do 31 dec
  Heel wat Balenaars namen vorige week woensdag om 20u stipt een leeg glas en een lepel bij de hand voor het nationaal en muzikaal slotritueel van 2020: Let’s Tick Together. BalenTV tikte enthousiast mee met het gezin van Loes Bruyninckx, lerares aan de Muziekacademie. Bekijk het filmpje!
 • Cultuurprijs uitgesteld naar 2022

  vr 13 nov
 • Van nutskast tot kunstkast: de kasten én hun kunstenaars! (foto's)

  do 17 sep
  De voorbije zomer toverden creatieve Balenaars die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. Als terugblik op dit prachtige project stuurden we onze fotografen Jos Mentens en Peter Hebberecht op pad om de kasten én hun kunstenaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Geniet mee van hun tournée!
 • Van nutskast tot kunstkast: de filmpjes!

  di 4 aug
  De voorbije weken gingen creatievelingen in heel Balen aan de slag om het straatbeeld op te fleuren. Met verfborstels en graffitispuitbussen toverden 17 lokale kunstenaars van alle leeftijden die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. BalenTV zet het resultaat nog eens extra in de verf!
1-6 Van 6
Naar top