Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Vlaamse richtlijnen voor cultuur, jeugd, sport en evenementen aangepast

  do 27 jan
 • Recreatiedomein Keiheuvel zoekt jobstudent-redders voor zomervakantie

  wo 26 jan
  Recreatiedomein Keiheuvel zoekt nog jobstudenten die in de zomervakantie als redder willen werken aan het openluchtzwembad. Ben jij ouder dan 17 jaar en in het bezit van een hoger reddersdiploma? Stel je dan voor 31 januari kandidaat via www.keiheuvel.be
 • Poëzieweek: bingo in de bib

  di 25 jan
  Tijdens de Poëzieweek - 27 januari tot 2 februari - kan je in de bib deelnemen aan een poëziebingo. Haal je gratis bingokaart af in de bib en voltooi elke dag een opdracht. Heb je 5 opdrachten op één rij volbracht? Dan is het BINGO!
 • Poëzieweek: raadselgedichten

  di 25 jan
  Tijdens de Poëzieweek - 27 januari tot 2 februari - kan je in de bib drie raadselgedichten terugvinden. Twee voor kinderen/jongeren en één voor volwassenen. Raadselgedichten zijn gedichten waaruit een woordje ontbreekt. Kan jij raden welk woord we zoeken?
 • Tip van de Bib: 'EHBT: Eerste hulp bij thuiswerken'

  vr 21 jan
  Thuiswerken is een kunst. Dat hebben we in intussen aan den lijve ondervonden. Deze survivalgids leert organisaties, managers en werknemers op welke manier ze succesvol met thuiswerk kunnen omgaan. Daarbij komen vele praktische én menselijke aspecten aan bod.
 • Hoe verloopt de vaccinatie voor 5- tot 11-jarigen? Bekijk het filmpje

  do 20 jan
  Met een handig filmpje bereidt vaccinatiecentrum BalDeMoRe kinderen voor op hun vaccinatie. Het toont stap voor stap wat er tijdens zo’n bezoek gebeurt. Zo willen we ouders en kinderen grondig informeren en geruststellen. Kies je ervoor om je kind te laten vaccineren? Bekijk dan samen het filmpje!
 • Schrijf in voor communiefoto's bij o.a. brandweer (19 maart)

  wo 19 jan
  Op zoek naar originele foto's voor je communie- of lentefeest? Op zaterdag 19 maart stelt het Veiligheidshuis Ter Stokt (Geel) brandweerwagens, politieauto's en ambulances op voor een shoot. Ook in o.a. de kazerne van Mol kan je op de foto met een brandweerwagen. Interesse? Meld je vóór 6 maart aan!
 • Vragen over testen, quarantaine of isolatie? Bel onze nieuwe hulplijn

  wo 19 jan
  Nog t.e.m. 31 maart kan je voor allerlei vragen over testen, quarantaine- en isolatieregels terecht op de nieuwe telefonische hulplijn van Huisartsenwachtpost Zuiderkempen: 014/49 67 62. De advieslijn ontlast de huisartsen die het momenteel bijzonder druk hebben met de piekende besmettingscijfers.
 • Mag je kind naar school? Beslissingsboom helpt je op weg

  di 18 jan
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTeR-workshops

  di 18 jan
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTeR-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 6 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is.
 • Hou je van computers en games? Schrijf je in voor CoderDojo (5 feb)

  ma 17 jan
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Je kan je vanaf nu inschrijven voor de volgende sessie op zaterdag 5 februari.
 • Tip van de Bib: 'Programmeren voor kinderen'

  vr 14 jan
  Ben je gek op computers en animatiefilmpjes? En wil je graag zelf computergames maken? In dit boek leer je stap voor stap programmeren en je eigen programma's maken. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
 • Driekoningen zingen op 6 januari: veel plezier en hou het veilig!

  di 4 jan
  Het driekoningen zingen op woensdag 6 januari mag doorgaan volgens de huidige maatregelen. Zangers, begeleiders en luisteraars moeten wel rekening houden met een aantal richtlijnen, om de kans op een coronabesmetting te beperken. Aan de automobilisten vragen we die dag extra voorzichtig te rijden.
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete zingen

  ma 3 jan
  Op oudjaar gingen de kinderen in Hulsen traditiegetrouw op pad om Nieuwjaarke Zoete te zingen. We danken alle zangers, begeleiders en luisteraars om zich aan de richtlijnen te houden en creatief om te gaan met het overhandigen van snoep of centjes. Bekijk de foto's van Jos Timmermans.
1-14 Van 14
Naar top