logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'De diefstal van de eeuw'

  vr 24 jan
  Er is de laatste tijd veel te doen over de bescherming van onze privacy. In 'De diefstal van de eeuw' schetst Jan Walraven er een eerlijk en verontrustend portret over. Aan de hand van praktische tips legt hij ook uit hoe jij zelf je privacy kan beschermen.
 • Schrijf in voor Coderdojo-workshop op 1 februari

  do 23 jan
  Ben je tussen 7 en 18 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de volgende workshop op zaterdag 1 februari. Schrijf snel in, gratis deelname!
 • Tip van de Bib: 'Bart Peeters en de Ideale Mannen 2000-2020'

  vr 17 jan
  Bart Peeters is 60 geworden en dat zullen we geweten hebben! Nu zondag 19 januari speelt hij zijn 15e show in de Lotto Arena en er werd ook een Belpop aflevering aan hem gewijd. En nu is er dus ook een boek dat al zijn Nederlandstalige songteksten van de voorbije 20 jaar bundelt.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (5 maart): Het geluid van slapende honden

  vr 17 jan
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 5 maart bespreken ze om 20u 'Het geluid van slapende honden' van Ann Thijssen. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

  do 9 jan
  In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
 • Leerkrachten: Haal je Lerarenkaart 2020 af in de Bib

  ma 6 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Nam je een abonnement op Klasse Magazine vóór eind oktober? Dan kreeg je je kaart thuisbezorgd bij het decembernummer.
 • Leerkrachten: Planning Bib@school

  ma 6 jan
  De planning voor jullie Bibbezoek vind je in de link hieronder. Voor de eerste leerjaren is het de eerste keer! Altijd spannend! Laat je leerlingen een zakje meebrengen om hun boeken in mee te nemen. Hun persoonlijke lidkaart ligt klaar in de Bib (tenzij hun ouders dit hebben opgehaald).
1-7 Van 7
Naar top