logo print logo ocmw print

Nieuws : Ondernemen

Nieuwsoverzicht

 • Oppompverbod omgeving Grote Nete door droogte

  wo 20 mei
  Gouverneur Cathy Berx stelt ook in Balen een captatieverbod in voor het stroomgebied Grote Nete: Keiheuvel, De Most, Vennen, Schoorheide, Scheps, Olmen, Rosselaar, Hulsen. Het waterpeil is er kritisch laag. Er staan boetes op het oppompen van water voor visvijvers en beregenen van velden en tuinen.
 • Vrijdagmarkt terug van weggeweest

  wo 20 mei
  Vanaf vrijdag 22 mei kan je in het Centrum opnieuw terecht op de Vrijdagmarkt (13u-17u). Er geldt dan vrijdags dus ook terug een parkeerverbod op de Markt vanaf 11u. Er worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen: max. 8 kramen, éénrichtingsverkeer, afstand houden, handen ontsmetten,...
 • Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

  vr 15 mei
  Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.
 • Bestuurderspas verplicht voor taxichauffeurs vanaf 1 juli

  do 14 mei
 • Fase 2 in Balen: zoo, vrijdagmarkt, buitensporten, scholen,... terug open

  do 14 mei
  De gemeentelijke crisiscel heeft de beslissingen van de Veiligheidsraad van 13 mei onder de loep genomen. Voor Balen gaan o.a. Pakawi Park, Vrijdagmarkt, scholen, buitensporten, kappers en schoonheidsspecialisten,... terug open, onder voorwaarden. Alle activiteiten zijn afgelast tot 30 juni.
 • Laat het ons weten als je herbruikbare mondmaskers verkoopt

  ma 11 mei
  Een mondmasker is aan te raden als je de afstand tussen elkaar niet kan garanderen. In afwachting van de mondmaskers van de gemeente, doen we een oproep aan iedereen die herbruikbare mondmaskers verkoopt. Bezorg je gegevens via het e-loket. Op www.balenwinkelthier.be vind je een overzicht.
 • Winkels heropenen op maandag 11 mei: winkel in Balen met een gerust hart

  vr 8 mei
  Op maandag 11 mei mogen kleinhandelszaken de deuren terug openen. Het gemeentebestuur wenst alle Balense winkeliers een vlotte en veilige heropstart, en ondersteunt hen daarbij met communicatiemateriaal. Het roept alle Balenaars ook op om lokaal te winkelen. Check www.balenwinkelthier.be!
 • Gratis vloerstickers en affiches voor Balense ondernemers!

  di 5 mei
  Het gemeentebestuur wil Balense ondernemers met gratis vloerstickers en affiches helpen om het contact met en tussen klanten zo veilig mogelijk te doen verlopen. Je kan ze afhalen in het gemeentehuis, de affiches kan je hier ook downloaden en zelf printen.
 • Maatregelen coronavirus: wat verandert er op 4 mei?

  do 30 apr
  Op maandag 4 mei gaat de eerste fase in van de aanpassing van de coronamaatregelen. Bekijk hier alle wijzigingen. De belangrijkste richtlijnen blijven evenwel ongewijzigd: thuis blijven als je ziek bent, handen wassen, zo weinig mogelijk samenkomen en 1,5 m afstand houden als je toch buiten komt.
 • Nieuwe bedrijvengids online: Balen winkelt hier (met een gerust hart)!

  do 30 apr
  Vanaf nu vind je op www.balenwinkelthier.be een handig overzicht van de (aangepaste) diensten van de Balense ondernemers. Met deze nieuwe bedrijvengids wil het gemeentebestuur burgers makkelijker de weg helpen vinden naar de lokale ondernemers, om hen zo extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd.
 • Al 314 Balense ondernemers kregen hinderpremie uitbetaald

  wo 29 apr
 • Balense ondernemers, schrijf je snel in voor nieuwe gemeentelijke bedrijvengids!

  di 28 apr
  In deze harde coronatijden wil het gemeentebestuur de handelaars en bedrijven extra ondersteunen door deze week nog een splinternieuwe 'Balen winkelt hier'-website te lanceren. Wil jij als Balense ondernemer ook graag gratis jouw gegevens op deze site? Vul dan snel het e-loket in!
 • Open brief van burgemeester: "Nu nog even volhouden, zodat we mekaar binnenkort weer mogen ontmoeten"

  za 25 apr
  Burgemeester Johan Leysen richtte een open brief aan alle inwoners van onze gemeente. De gefaseerde afbouw van deze crisis is een lichtpuntje dankzij onze 'in je kot'-inspanningen. Voor ondernemers en organisatoren van activiteiten moet er nog opheldering komen. Maar maatregelen blijven belangrijk.
 • Brug aan Nyrstar tijdelijk afgesloten

  vr 24 apr
  De brug over het Kanaal van Beverlo (aan Nyrstar) in Wezel is afgesloten voor alle vracht- en autoverkeer. Een vrachtwagen heeft de brug beschadigd. De omleiding verloopt via de Ring en het bedrijventerrein Kristalpark (Lommel). Fietsers en voetgangers mogen voorlopig wel stapvoets passeren. 
 • Nationale Veiligheidsraad schetst verloop van afbouw coronacrisis

  vr 24 apr
  De Nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 24 april de gefaseerde afbouw van de coronamaatregelen geschetst. Deze zal verlopen over drie fasen. Tot en met 3 mei blijven alvast de huidige maatregelen gelden. Daarna worden deze mondjesmaat versoepeld. Mondmaskers spelen daarbij een belangrijke rol.
1-15 Van 15
Naar top