logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'Het boek zonder tekeningen'

  do 14 nov
  Dit weekend kunnen kinderen tot 16 jaar naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn. In de Bib vind je ook heel wat leuke voorleesboeken, zoals 'Het boek zonder tekeningen' voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. In dit boek staan geen plaatjes. Maar is het saai? Zeker niet!
 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  do 7 nov
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16 jaar en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig
 • Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer

  di 5 nov
  Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.
 • Scholennieuws: Planning Bib@school

  di 5 nov
  De tijd vliegt: alweer bijna tijd voor een tweede bibbezoek en voor de eerste leerjaren het allereerste bibbezoek! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
 • Tip van de Bib: 'Verhalen voor het sterven gaan'

  do 31 okt
  Dit weekend is het weer Allerheiligen, het moment dat we even stilstaan bij iedereen die ons dierbaar was. In de mooie bundel 'Verhalen voor het sterven gaan' geven 47 diverse mensen hun visie over sterven in een korte tekst.
 • Tip van de Bib: 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen'

  vr 25 okt
  De herfstvakantie staat weer voor de deur. Het ideale moment om met je kinderen een wandeling te maken door het bos. Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen.
 • Foto's en film Verwendag Bib

  ma 21 okt
  Zaterdag was het feest in de Bib! De bezoekers konden er genieten van onder andere muziek en sprookjesvertellingen. Deze Verwendag stond volledig in het teken van pop-up Europa in Balen met onder andere Europese FairTradeproevertjes, een boekenquiz en een rad van fortuin. Bekijk de foto's en film.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
1-8 Van 8
Naar top