Gemeente Balen Gemeente Balen

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Het kloppende hart van het Balense vrijetijdsgebeuren

Vrijetijdscentrum De Kruierie wil een basisvoorziening zijn waar elke burger en toerist terecht kan met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. Aan de centrale infobalie (Infopunt) kan je met al je vragen terecht, maar ook in de Bib van Balen vind je ongetwijfeld heel wat actuele informatie. Het huisvest verschillende vrijetijdsdiensten (jeugd, cultuur, toerisme, senioren, ontwikkelingssamenwerking, andersvaliden, gezondheid), de bijhorende adviesraden en het kunstonderwijs (Tekenacademie en Muziekschool). 

Activiteiten en evenementen

Daarnaast is vrijetijdscentrum De Kruierie een thuisbasis voor verenigingen, particulieren en adviesraden voor het organiseren van activiteiten, tentoonstellingen, vormingen, educatieve programma's, vergaderingen,... Vrijetijdscentrum De Kruierie stelt niet alleen zijn zalen ter beschikking, het wil ook allerlei vormen van ondersteuning geven bij het organiseren van deze activiteiten. Op deze manier biedt vrijetijdscentrum De Kruierie een goed gevuld en gevarieerd socio-cultureel jaarprogramma aan.

Ontmoetingsplaats

Vrijetijdscentrum De Kruierie wil een vanzelfsprekende ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Het nieuwe leescafé speelt hierin een centrale rol. Het biedt de bezoekers de mogelijkheid om op een ongedwongen manier elkaar te ontmoeten.

Toegankelijkheidslabel

Erkend als toegankelijk vrijetijdscentrum

Vrijetijdscentrum De Kruierie heeft van Toerisme Vlaanderen het A+ toegankelijkheidslabel gekregen. Dit betekent dat het voldoet aan strenge toegankelijkheidsnormen en op comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk is voor alle medewerkers en bezoekers.

Fotoalbums

2016 - Seniorenweek Muziek is Troef Alle fotoalbums

Openingsuren & contact

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be