Nieuws : Bike2School

Nieuwsoverzicht

 • Doe mee met de heldenwedstrijd van Bike2School

  ma 2 mei
  Fiets, stap of step jij ook met Bike2School naar school? Dan verdien je niet alleen virtuele munten of ‘bucks’ om uit te geven bij lokale handelaars en lokale markt- en foorkramers... Je maakt nu ook kans om een schooluitstap te winnen met de heldenwedstrijd.
 • Vanaf 2 april kunnen zesdejaars in Mol oefenen op bewegwijzerd parcours voor hun fietsexamen

  vr 1 apr
  Vanaf zaterdag 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd door het Centrum van Mol. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met de route en verkeerstips.
 • 66% van Balense leerlingen fietst/stept/stapt de lente in met Bike2School

  vr 18 mrt
  De lente is de ideale periode om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan. 66% van de Balense leerlingen spaart sinds september via Bike2School voor digitale munten of ‘Bucks’ die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Van 21 tot 25 maart verdienen ze zelfs dubbele punten.
 • Balense lagereschoolkinderen fietsen en wandelen 2 keer de wereld rond in 3 maanden tijd

  do 16 dec
  De Bike2School-campagne, die lagereschoolkinderen stimuleert om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan, is een geweldig succes. In drie maanden tijd fietsten de Balense schoolkinderen 52.175 km en wandelden ze 28.181 km bij elkaar. In totaal gingen ze dus al twee keer de wereld rond!
 • Bike2School afgetrapt op Strapdag (foto's & video)

  vr 17 sep
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september), aan het begin van de Week van de Mobiliteit, is Bike2School gelanceerd in 14 Kempense gemeenten. Ook in Balen kunnen de 1.300 leerlingen van alle lagere scholen vanaf nu virtuele munten ('bucks') sparen elke keer ze naar school fietsen, steppen of stappen.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
1-7 Van 7
Naar top