Nieuws : Bike2School

Nieuwsoverzicht

 • Controleacties fietsverlichting: zorg dat je opvalt in het donker

  vr 18 nov
  De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting. Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt.
 • Regenboogzebrapaden en opvallende fietskruisingen zetten zwakke weggebruikers in de verf

  vr 26 aug
  Om de verkeersveiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen, kreeg het Balense straatbeeld tegen de start van het nieuwe schooljaar wat meer kleur. Aan elke Balense school ligt nu een regenboogzebrapad en ook de fietskruisingen in onze gemeente werden in de – opvallend rode – verf gezet.
 • Ondernemers: word jij ook Bike2School-handelaar?

  wo 24 aug
  Vorig jaar lanceerde Balen samen met 13 andere Kempense gemeenten Bike2School. Als kinderen naar school fietsen, steppen of stappen, verdienen ze 'Bucks' die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Neem deel aan dit project, stimuleer de zachte mobiliteit in Balen én trek nieuwe jonge klanten aan!
 • 67% van Balense leerlingen fietst/stept/stapt naar school

  do 14 jul
  Het voorbije schooljaar ging 67% van de leerlingen van de Balense basisscholen (905 van de 1.338) met de fiets, step of te voet naar school. 42% van alle verplaatsingen van en naar school verliep duurzaam. Dankzij Bike2School konden ze daarmee 'Bucks' sparen, om uit te geven bij lokale handelaars.
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
1-5 Van 5
Naar top