logo print logo ocmw print

Nieuws : Eten, drinken en slapen

Nieuwsoverzicht

 • Fase ROOD: Strikt verbod op roken en vuur maken in bos en natuur

  vr 29 mei
  Door de aanhoudende droogte is code ROOD afgekondigd voor de bos- en natuurgebieden in onze provincie. De toegang tot bos- en heidegebieden wordt afgeraden. Roken en vuur maken er is verboden.
 • Ontdek Balen met het gloednieuwe toeristisch plan

  do 28 mei
  Tiptrip voor het zomerse pinksterweekend: Ben jij op zoek naar leuke wandelingen, fietstochten of 10 dingen om te ontdekken in Balen? Haast je dan naar VC De Kruierie, waar je het gloednieuwe toeristisch plan (vers van de pers!) gratis kan afhalen! Of bekijk de online versie via de link hieronder.
 • Terug naar het tweede verblijf vanaf 20 mei: wie mag er naartoe?

  do 21 mei
  Woensdag 20 mei besliste de Nationale Veiligheidsraad over de versoepeling voor tweede verblijvers. Dit geldt voor eigenaars of jaarhuurders van een huis, appartement, stacaravan of bungalow in het binnenland, mits afstand, bubbel,... Grensverkeer voor een tweede verblijf is nog niet toegelaten.
 • Code ORANJE: rook- en (kamp)vuurverbod in bos en natuur

  wo 20 mei
  Door de droogte is er een verhoogd gevaar op brand in onze natuurgebieden. Daarom kondigde de gouverneur een rook- en vuurverbod af in onze bos-, heide- en natuurgebieden van onze provincie. Ze roept iedereen om om waakzaam te zijn en bij het minste vermoeden de brandweer te verwittigen via 112.
 • Reisblogger ontdekt toeristische pareltjes in Balen

  di 19 mei
  De bekende reisblogger Vetexbart (Bart Melis) trekt meestal verder de wereld in, maar omwille van corona ging hij op zoek naar pareltjes dichter bij huis. En waar belandt hij dan? In Balen natuurlijk! Zijn verslag kan je waarschijnlijk wel inspireren, zo net voor een mooi verlengd weekend.
 • Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

  vr 15 mei
  Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques en Kruierbons automatisch verlengd

  do 16 apr
  Ten gevolge van het coronavirus worden Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2020 met één jaar verlengd. Ook de geldigheidsduur van de Kruierbons (cadeaubons handelaars) wordt verlengd, dit met minstens de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn.
1-7 Van 7
Naar top