Nieuws : Veiligheid

Nieuwsoverzicht

 • Opgelet voor zogenaamd onaangekondigd EPC-onderzoek

  do 25 mrt
  We kregen een melding dat een Olmenaar een onaangekondigd bezoek kreeg van iemand die zogenaamd in opdracht van de gemeente een EPC-onderzoek kwam uitvoeren. Ga hier zeker niet op in en laat die persoon niet binnen! Verwittig de politie. Noteer indien mogelijk nummerplaat en persoonsbeschrijving.
 • Balen steekt tandje bij voor fietsveiligheid

  di 23 mrt
  De gemeente Balen duwt nog wat harder op de pedalen om zich verder te profileren als veilige fietsgemeente. Langs verschillende hoofdwegen werden borden geplaatst met positieve boodschappen, waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar.
 • Medewerkers en vrijwilligers klaar voor opstart vaccinatiecentrum

  di 16 feb
  De dagelijkse inzet van bijna 1.000 medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers krijgt steeds meer vorm. Wanneer iedereen de komende weken en maanden effectief aan de slag gaat, hangt af van het leveringstempo van de vaccins. In elk geval zullen onze medewerkers er klaar voor zijn.
 • Alternatieve initiatieven van verenigingen: melden via evenementenloket aub

  vr 13 nov
 • Maak afspraak voor aangifte of melding bij lokale politie

  di 3 nov
 • Opgelet voor valse sms'en over corona

  do 22 okt
 • AED-toestellen op openbare plaatsen

  di 13 okt
  In 'Hartvriendelijke gemeente' Balen is er op verschillende openbare plaatsen een AED-toestel voorzien. Zo vind je vanaf nu een toestel terug o.a. op de Markt, aan Jeugdcentrum Biesakker en de Pastorij in Olmen.
 • Voortaan in de file verplicht een 'reddingsstrook' vrijlaten

  ma 5 okt
  Vanaf 1 oktober moet je vanaf het moment dat er zich een file vormt, een strook openlaten voor de hulpdiensten. Voertuigen op de linkerrijstrook moeten zo ver mogelijk naar links gaan staan binnen hun rijstrook, de anderen zoveel mogelijk naar rechts. De pechstrook moet vrij blijven (takeldienst).
 • Download de Coronalert-app en versla mee het coronavirus

  wo 30 sep
  Vanaf nu kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe contactopsporingsinstrument in de strijd tegen Covid-19. Deze gratis en eenvoudig te gebruiken app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het coronavirus heeft, ook als je die niet persoonlijk kent.
 • Bewakingscamera? Verplichte aangifte en jaarlijks bevestigen

  wo 5 aug
 • Nieuwe bedrijvengids online: Balen winkelt hier (met een gerust hart)!

  do 30 apr
  Vanaf nu vind je op www.balenwinkelthier.be een handig overzicht van de (aangepaste) diensten van de Balense ondernemers. Met deze nieuwe bedrijvengids wil het gemeentebestuur burgers makkelijker de weg helpen vinden naar de lokale ondernemers, om hen zo extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd.
 • Balense ondernemers, schrijf je snel in voor nieuwe gemeentelijke bedrijvengids!

  di 28 apr
  In deze harde coronatijden wil het gemeentebestuur de handelaars en bedrijven extra ondersteunen door deze week nog een splinternieuwe 'Balen winkelt hier'-website te lanceren. Wil jij als Balense ondernemer ook graag gratis jouw gegevens op deze site? Vul dan snel het e-loket in!
 • Aanpak van corona is teamwork, niet van één persoon

  vr 27 mrt
  De corona-crisis wordt in onze gemeente sinds 25 februari '20 opgevolgd. De coördinatie is in handen van de gemeentelijke crisiscel. De uitvoering gebeurt door diensten van gemeente, ocmw, brandweer en politie. Voor de burgemeester is dit teamwork. Hij wenst zich hier niet persoonlijk te profileren.
 • Blijf ook in deze coronatijden sporten en bewegen

  wo 25 mrt
  Wetenschappers roepen samen met de sportsector in een open brief op om te blijven bewegen en sporten in deze coronatijden. Ook thuis of in open lucht bij je in de buurt, zolang je de gezondheidsrichtlijnen maar respecteert. Lees hier de brief en bekijk een aantal praktische tips!
 • Gemeentelijke crisiscel coördineert lokale opvolging van coronamaatregelen

  do 19 mrt
  De gemeentelijke crisiscel komt sinds een tweetal weken regelmatig samen. Ze bekijken daarbij hoe de coronamaatregelen van de overheid lokaal uitgevoerd moeten worden. Daarnaast blijft de dienstverlening voor de burger lopen, met de nodige afstand, op afspraak voor dringende administratieve zaken.
 • Informatie over het coronavirus

  di 25 feb
  Het coronavirus is ook in ons land opgedoken. Voorzorgsmaatregelen zijn dezelfde als bij andere virussen, zoals griep: regelmatig handen wassen, gebruik papieren wegwerpzakdoekjes, hoest of nies in je elleboog en blijf thuis als je ziek bent. Er is ook een website met meer info.
1-16 Van 16
Naar top