Nieuws : Zelf organiseren

Nieuwsoverzicht

 • Gezocht: verenigingen om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten

  di 4 mei
  Komende zomer wordt de tuin van de Pastorij van Olmen (hopelijk) het decor voor een hippe zomerbar. Wil jij met je vereniging een centje bijverdienen om de kas te spijzen? Stel je dan snel kandidaat om de bar uit te baten en er eventueel een creatieve, culturele activiteit aan vast te breien!
 • Verenigingen, schrijf in voor infosessie over heropstart (17 mei)

  vr 30 apr
  Om onze verenigingen te helpen met de heropstart van hun werking, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei (20u) een digitale infosessie. Met o.a. inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren en een update van de coronamaatregelen. Gratis, vooraf inschrijven.
 • Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

  ma 12 apr
  Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
 • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen

  wo 31 mrt
  Erkende Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen die door de coronacrisis in zware financiële problemen dreigen te komen, kunnen bij de gemeente vóór 1 mei 2021 een eenmalige renteloze lening aanvragen. Het is één van de vele steunmaatregelen voor de verenigingen in deze moeilijke tijden.
 • Alternatieve initiatieven van verenigingen: melden via evenementenloket aub

  vr 13 nov
 • Extra steun voor Balense verenigingen

  di 13 okt
  De gemeente Balen ondersteunt de erkende verenigingen extra in deze zware tijden met het steunfonds van de Vlaamse overheid. Naast de reguliere subsidies krijgen ze een extra impulssubsidie van 30% én er is een schadefonds voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten.
 • Wij laten onze verenigingen niet in de steek! Jij toch ook niet?

  wo 2 sep
  De gemeente Balen blijft de verenigingen ondersteunen. Ook dit jaar krijgen ze hun subsidies, met daarnaast compensatie voor extra corona-onkosten en een aanmoedigingspremie om stilaan activiteiten veilig terug op te starten. Ook jij kan je vereniging steunen door je lidmaatschap te vernieuwen.
1-7 Van 7
Naar top