Nieuws : Erfgoed Balen

 • Alle berichten
 • Laatste dagen voor pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd'

  wo 18 sep
  Nog tot en met zondag 22 september kan je gratis naar het pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd'. De tijdelijke expo lokte de voorbije dagen al 1.600 kijklustigen naar VC De Kruierie, zelfs uit Wallonië. Bekijk de reportage over het pop-up Museum op BalenTV.
 • Pop-up Museum en fietsroute ’75 jaar Balen Bevrijd’

  ma 9 sep
  Van 13 t.e.m. 22 september kan je gratis naar het pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd' in VC De Kruierie. De Balense schoolkinderen kregen al de primeur, bekijk het verslag op BalenTV. Vanaf nu kan je met de ErfgoedApp ook een interactieve fietstocht van 44 km maken in het spoor van de bevrijders.
 • Heb jij interessant materiaal voor Erfgoed Balen?

  wo 3 jul
  Heb jij thuis nog foto’s, documenten of beeldfragmenten ‘uit de tijd van toen’ over het Balense leven of over de mensen van ons dorp? Heb je nog een interessant verenigings-, winkel- of bedrijfsarchief? Erfgoed Balen maakt graag een digitale kopie of werkt een bewaringssysteem met je uit.
 • Scholennieuws: Leer lokale geschiedenis via wandeling en ErfgoedApp

  di 28 mei
  Via de nostalgische wandeling 'Wèt 't nog?!' kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee. Ideaal om je leerlingen de geschiedenis van Balen aan te leren.
 • Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

  za 18 mei
  Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.
1-5 Van 5