Vind je fiets terug op gevonden.vlaanderen/bikebank

woensdag 06 maart 2024
Fiets verloren of gestolen? Vind je stalen ros dan terug op www.gevonden.vlaanderen/bikebank, de nieuwe samensmelting van Bikebank en GevondenFietsen.be. Bovendien kan je je nieuwe fiets gratis registreren, zowel als eigenaar of als fietsverdeler (voor verkochte fietsen).

Raakte je je fiets kwijt of werd deze even geleden gestolen? Dan kan je je stalen ros misschien terugvinden op gevonden.vlaanderen/bikebank, de nieuwe samensmelting van Bikebank en GevondenFietsen.be. In deze databank kan je je gestolen fiets zoeken. Maar je kan ook je nieuwe fiets gratis registreren (met foto) om deze sneller en makkelijker terug te vinden als hij gestolen wordt. Fietsverdelers kunnen hun verkochte fietsen er ook gratis registreren. 

Fiets labelen 

Om het terugvinden te vergemakkelijken, kan je je fiets laten labelen. Na afspraak via 014/74 40 40 kan je je fiets bij de gemeente gratis laten labelen op elke eerste woensdag(namiddag) van de maand. Je kan bij Bikebank ook een label met NFC tag kopen om je fiets diefstalproof te maken.  

Drie maanden in bewaring 

In samenwerking met provincie Antwerpen en andere regionale overheden zorgt Bikebank voor de registratie en verwerking van verloren en gevonden fietsen. Op die manier heb je meer kans om je fiets terug te vinden. Een gevonden fiets wordt door de gemeente of politiezone bewaard voor een periode van drie maanden. Wanneer er niemand zich meldt, wordt de gemeente automatisch eigenaar van de bewuste fiets. De gemeente Balen schenkt deze fietsen aan een sociaal doel.  

Nieuwsoverzicht
Naar top