Vlaanderen Feest! Jij ook?

vrijdag 08 maart 2024
Organiseer je tussen 28 juni en 11 juli een plaatselijk evenement met je vereniging of buurt? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een feestcheque van de Vlaamse overheid, waarmee je tot 170 euro van je organisatiekost kan recupereren. Dien snel je aanvraag in vanaf 11 maart!

Kandideren kan vanaf 11 maart zolang de voorraad strekt. Meer info over de data en de voorwaarden vind je op www.vlaanderenfeest.eu.


Subsidies van de gemeente

Omdat het gemeentebestuur wijk- of buurtfeesten het hele jaar door wil aanmoedigen, kan je ook een subsidie (bij de gemeente zelf) aanvragen wanneer je een evenement organiseert. Hier geldt een maximumbedrag van 150 euro, waarbij je vooraf 50 euro aan Kruierbonnen krijgt en 100 euro terugbetaling achteraf. Op die manier worden de organisatiekosten deels gedekt. Aan deze subsidies zijn wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals het minstens 6 weken op voorhand aanvragen van de toelages. Bovendien kan je de feestcheque van de Vlaamse overheid niet combineren met de feestsubsidies van de gemeente. 

Meer info over de gemeentelijke subsidies vind je hier. 

Nieuwsoverzicht
Naar top