Heb jij een hart van hout? Word vrijwilliger bij Bosgroep Zuiderkempen!

vrijdag 19 januari 2024
Ben jij je hart verloren aan de natuur? Wil je graag meer leren over bos(beheer)? En wil jij helpen met de ontwikkeling van onze mooie bossen? Antwoord je op de vorige vragen 3 keer ja? Dan ben jij de vrijwilliger die Bosgroep Zuiderkempen zoekt! Schrijf je snel in.

We hebben veel mooie bossen in onze gemeente. Onze partner Bosgroep Zuiderkempen beheert heel wat van deze bossen. Ze zetten zich in voor duurzame, gevarieerde en veilige bossen zonder zwerfvuil. Ze hebben dan ook vele voordelen: filteren van lucht, herbergen van talrijke plant- en diersoorten, leveren van hernieuwbare grondstoffen en bieden ontspanning. Daarom zet de bosgroep zich in om hun waarde in de toekomst te kunnen behouden.

Wil jij je steentje bijdragen aan de Kempense bossen? Dan hebben wij goed nieuws. De Bosgroep Zuiderkempen zoekt nog helpende handen!

Vrijwilligerswerking

De Bosgroep Zuiderkempen is een vzw vol vrijwilligers met als gezamenlijke passie liefde voor de natuur. De vrijwilligers van Bosgroep Zuiderkempen helpen boseigenaars met het beheer van hun bos. Je bepaalt als vrijwilliger zelf wanneer en hoe vaak je deelneemt aan de activiteiten. Of je nu een dagje met gelijkgestemden wilt werken of liever rustig in je eentje in de mooie Kempense bossen werkt, bij Bosgroep Zuiderkempen kan je kiezen. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en geniet van gratis opleidingen en excursies.

Bosgroep Zuiderkempen

Bosgroep Zuiderkempen is een vzw van boseigenaars- en liefhebbers. Ze werken nauw samen met onze gemeente. Zo ondersteunen ze ons en andere bosbeheerders bij de beheerwerken. Daarnaast voorzien ze ook vormingen.

Heb je vragen over het beheer van je bos, administratie of subsidies? Wil je een cursus volgen of vrijwilliger worden? Neem dan contact op met de bosgroep via 0478/78 20 22 of via zuiderkempen@bosgroep.be.

Meer info: Bosgroep Zuiderkempen, 0478/78 20 22, zuiderkempen@bosgroep.be, www.bosgroepen.be/zuiderkempen

Nieuwsoverzicht
Bosgroep

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top