Word buddy in Balen

Voel jij je thuis in onze gemeente en heb je zin om een nieuwe inwoner met buitenlandse roots die onze gemeente niet goed kent, wegwijs te maken? Stel je dan kandidaat als buddy voor het project ‘Sterk Netwerk’!

Voor nieuwkomers is het niet altijd eenvoudig om hun weg te vinden in onze gemeente. Waar vinden ze een hobby die bij hen past en hoe worden ze lid van een vereniging? Hoe leren ze nieuwe mensen kennen? Waar kunnen ze terecht om Nederlands te oefenen?

Maak het verschil

Dat je als buddy echt een verschil kan maken, getuigt deze video van een Syrische familie uit Balen en hun buddy Maria. (Video door Jef Cleemput)


Wat verwachten we van een 'buddy'

Binnen dit project koppelen we nieuwkomers aan een inwoner die onze gemeente goed kent en zich hier thuis voelt. Deze ‘buddy’ helpt de nieuwkomer om snel en informeel kennis te maken met onze gemeente en zijn/haar netwerk uit te breiden.

Een buddy is dus een vrijwilliger die onze gemeente goed kent. Hij/zij neemt de nieuwkomer onder de arm om hem / haar wegwijs te maken. De bedoeling is dat vrijwilliger en inburgeraar elkaar minstens 2x per maand voor 6-12 maanden ontmoeten. Je leert elkaar kennen, wisselt ervaringen uit en doet samen leuke dingen. Je praat over wat je interesseert en wat er in de onze gemeente en directe omgeving gebeurt.


Wie wordt ‘jouw’ nieuwkomer?

Schrijf je je in als buddy? Dan peilen we naar je interesses en koppelen we je aan een nieuwkomer. De gezamenlijke interesses vormen een mooie start om samen op pad te gaan.


Meer info

Baldemore, Ann Van der Veken: ann.vanderveken@gemeentemol.be, Nicole Claes: nicole.claes@gemeentemol.be, 0468/10 16 68

Openingsuren & contact

adres
Gasthuisstraat 672490 Balen
tel.
014/68 71 93
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top