Sobercoins

Sobercoins

Samen met de Balense (jeugd)verenigingen en horeca proberen we de organisatoren van fuiven en evenementen te stimuleren om te werken aan een preventief alcoholbeleid. Daarnaast proberen we ook de jongeren te sensibiliseren om verantwoordelijk om te gaan met alcohol. Naast acties zoals de leeftijdsbandjes, het informeren van onze winkels en horeca, een draaiboek voor vaten, … doen we nu een actie over het fenomeen voordrinken. 

De laatste jaren zien we een grote evolutie in het voordrinken of indrinken (alcohol drinken voor het uiteindelijk op stap gaan). Het is intussen een wijdverspreid fenomeen. Jongeren geven aan dat het gezellig en goedkoop is en dat voordrinken helpt om in de feeststemming te komen. 

Indrinken is niet zonder risico. Het wordt onder andere in verband gebracht met verhoogde kans op intoxicatie, bingedrinken, druggebruik, lichamelijke klachten en het (impulsief) nemen van verkeerde beslissingen. 

 
Wat is het doel van de sobercoins? 

Met de sobercoincampagne willen we onze inwoners sensibiliseren rond alcoholgebruik. Veel jongeren drinken al te veel voor het feest echt begint. Het lijkt meer en meer “normaal” om veel te drinken. Het kan ook anders. We belonen iedereen die vooraf niet teveel drinkt. Op deze manier proberen we jongeren te stimuleren om niet voor te drinken.


Hoe werken de sobercoins?

Bij aankomst op de fuif of evenement kunnen jongeren een alcoholtest afnemen. Blaas je safe? Dan krijg je 3 gratis drankbonnen.


Bekijk hier de campagnevideoSobercoins op je evenement

Wil je als organisator meer informatie over de sobercoins of wil je graag de coins inzetten op jouw fuif/evenement? Neem dan contact op met Ann Maes (ann.maes@ocmwbalen.be

Openingsuren & contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top