Deze kookworkshops kaderen in de Week van de Fairtrade campagne Sweet Revolution, waarmee we iedereen willen inspireren om heerlijke én gezonde desserts te maken met Fairtrade, biologische en lokale ingrediënten. Zo staan we samen stil bij het maken van bewuste, duurzame en eerlijke keuzes.
Plantaardige desserts - di 23 sep, 19u
Tijdens deze interactieve workshop ontdek hoe je met pure en plantaardige ingrediënten heerlijke desserts maakt: verrassend, voedzaam en feestelijk lekker (ja, zelfs met groenten!). Je gaat zelf aan de slag. Tine Sterckx (kok bij De Levensboom) en Katrien Borgmans (ervaringsdeskundige) leren je stap voor stap hoe je gezonde én duurzame zoetigheden op tafel tovert. Je hebt geen ervaring nodig, enkel veel goesting om te proeven en te experimenteren.
Je krijgt een gezellige, interactieve avond, alle ingrediënten en materiaal, thee en proevertjes, massas tips en tricks, en heerlijke recepten om thuis zelf aan de slag te gaan. De workshop gaat door in GBS De Bijenkorf, Haverstraat 6.
Zoetigheden met bloemen - di 30 sep, 19u
Aline verrast je tijdens deze kookworkshop met (h)eerlijke desserts waarbij we niet alleen eerlijke ingrediënten, maar ook eetbare bloemen gebruiken!
In groepjes maak je zelf de dessertjes klaar, en proef je uiteraard ook van alle lekkernijen. Recepten én info over het plukken en gebruiken van bloemen krijg je mee naar huis.
Aline, van Marjolein vzw, geeft aan: bloemen zijn plezant en vrolijk om mee aan de slag te gaan en hopelijk kleuren ze nadien nog regelmatig jouw tafel.
Deze kookworkshop kadert in de Week van de Fairtrade campagne Sweet Revolution, waarmee we iedereen willen inspireren om heerlijke én gezonde desserts te maken met Fairtrade, biologische en lokale ingrediënten. Zo staan we samen stil bij het maken van bewuste, duurzame en eerlijke keuzes. De workshop gaat door in GBS De Bijenkorf, Haverstraat 6.
(H)eerlijke desserten met Julie Biscuit - wo 1 okt, 19u
Onder leiding van Julie bak je drie verschillende koekjes op basis van eerlijke ingrediënten.
Koekjesbakker Julie, van Tiejn en Taander Julie Biscuit, maakt sinds 2018 verfijnde patisserie die nét dat tikkeltje anders is dan bij de bakker.
De zelf gemaakte koekjes neem je, mooi verpakt in een doosje, samen met de recepten, mee naar huis. De workshop gaat door in GBS De Bijenkorf, Haverstraat 6.
(H)eerlijke desserten met diëtiste Fran - vr 3 okt, 19u
Fran Demeulemeester is voedings- en dieetkundige, en leert ons heerlijke gezonde desserten klaarmaken met eerlijke ingrediënten. In groepjes maak je zelf de dessertjes klaar, en proef je uiteraard ook van alle lekkernijen. De recepten krijg je mee naar huis. De workshop gaat door in CLW De Vesten, campus Balen, Boudewijnlaan 15/3.
Deelname aan de workshop bedraagt 5 euro. Je kan inschrijven per workshop.
De Langste Zoete Tafel
Op zaterdag 4 oktober (tijdens Bokes en Boeken) wordt De Kruierie omgetoverd tot de locatie van de allereerste Langste Zoete Tafel.
Balenaars brengen die dag hun favoriete dessert, waarbij ze fairtrade, bio en lokale producten gebruiken, naar De Kruierie en Bib van Balen. Julie van Tiejn en Taander Julie Biscuit zal al dit lekkers beoordelen, en de (h)eerlijkste koks aanduiden. Na de prijsuitreiking om 12u30, kan er geproefd worden!
We dagen iedereen uit om een dessert mee te brengen, gemaakt met fair trade, biologische en/of lokale ingrediënten. Stuur je recept in en doe mee aan de Langste Zoete Tafel - Gemeente Balen. Schrijf je in vó´ór 25 september via www.balen.be/zoetetafel.
Meer inspiratie vind je ook op www.sweetrevolution.be
In samenwerking met Enabel.