Daarom dagen we je uit om een dessert mee te brengen, gemaakt met fair trade, biologische en/of lokale ingrediënten. Denk bv. aan chocolade, koffie of bananen van eerlijke handel, gecombineerd met zuivel van een plaatselijke boerderij, bloem van een Balense molen, seizoensfruit van bij ons of lekkers uit je eigen tuin. Zo bewijzen we samen hoe bewuste keuzes ook gewoon heel lekker kunnen zijn.
Een tafel vol (h)eerlijke creaties
Doe jij graag mee aan deze zoete revolutie? Meld je vóór donderdag 25 september aan via www.balen.be/zoetetafel en stuur ons je favoriete zoete of hartige recept door.
Je ontvangt dan per e-mail handige tips over hoe je fair trade, biologische en lokale ingrediënten in je gerecht kunt verwerken. Breng je dessert op zaterdag 4 oktober tussen 9u en 9u30 naar De Kruierie en maak kans op een goedgevulde mand vol (h)eerlijke producten!
Tiejn & Taander streekproducent Julie Biscuit proeft alle inzendingen en kiest de lekkerste creaties uit. Om 12u30 worden de winnaars bekendgemaakt, en daarna mag iedereen volop proeven. Wie een favoriet ontdekt, kan het recept mee naar huis nemen om zelf ook aan de slag te gaan. Alle inzendingen worden achteraf verzameld in een handige receptenbundel.
Meer inspiratie vind je vanaf september ook op www.sweetrevolution.be