Kloosterplein (Wezel) terug open vanaf vrijdag 19 april, behalve voor zwaar vervoer

donderdag 11 april 2024
Het Kloosterplein gaat open na de laatste afwerking en uitharding van het nieuwe wegdek en fietspaden. Tegelijk met de vernieuwing van het Kloosterplein is er ook een tonnagebeperking ingevoerd. Zwaar vervoer voor bedrijventerrein Driehoek-Wezel moet langs de bewegwijzerde route via Kristalpark.

Laatste afwerkingen en uitharding

In de week voorafgaand aan de opening gebeuren nog de laatste afwerkingen zoals de belijning en het aanbrengen van nieuwe verkeersborden. Vrijdag 19 april is het beton uitgehard en kan er opnieuw normaal verkeer over, maar geen zwaar vervoer. 

De werken hebben enige vertraging opgelopen door de veelvuldige regenval. Vorige week wezen weerexperts al op het uitzonderlijke fenomeen dat we sinds oktober nog geen enkele week zonder regen hebben meegemaakt. Dit samen met de vochtige omgeving (kanaal, vijvers) zorgde ervoor dat de werken niet geheel volgens planning konden verlopen.   

Vernieuwde weg en veiliger voor fietsers

Bij de heraanleg van het Kloosterplein werden zowel de weg als het fietspad volledig vernieuwd. Er is een wegversmalling om de snelheid af te remmen. In de berm zijn er ondiepe greppels (wadi’s) om het hemelwater beter te laten infiltreren. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, is er deels een gescheiden fietspad en deels een fietssuggestiestrook (ter hoogte van de parkings). In dat opzicht worden er later ook nog aanpassingen doorgevoerd in de Zinkstraat.

Doorgang Fabriekstraat naar Kloosterplein blijft afgesloten

Tijdens de werken werd de doorgang van Fabriekstraat naar Kloosterplein afgesloten. Om verkeer gericht op industriezone Driehoek zoveel mogelijk uit de woonwijken te weren, zal de doorgang vanuit Congostraat, op vraag van de buurtbewoners, de komende maanden met een proefopstelling afgesloten blijven. Rond de vijver rijden is wel mogelijk.

Na enkele maanden wordt de opstelling geëvalueerd en eventueel vervangen door bestendige materialen. Voor fietsers en voetgangers blijft steeds een vrije doorgang behouden (zie kaart bij downloads). 

Nieuwsoverzicht
Werken Kloosterplein (Wezel)

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be

Deel deze pagina

Naar top