Opgepast: oplichter aan telefoon geeft zich uit voor politie-inspecteur

woensdag 27 maart 2024
De politiezone Balen-Dessel-Mol waarschuwt inwoners voor verdachte telefoontjes. Daarin geeft de beller zich uit voor een hoofdinspecteur van de politiezone (met naam) en meldt hen dat er problemen zijn met hun bankkaart. Op die manier probeert die hen vertrouwelijke info en geld te ontfutselen.

De politiezone Balen Dessel Mol waarschuwt haar inwoners voor een oplichter die zich aan de telefoon uitgeeft voor een hoofdinspecteur van onze politiezone. De oplichter gaat gewiekst te werk, hij heeft duidelijk research gedaan en laat wat namen van politie-inspecteurs van onze zone vallen om het vertrouwen te wekken. Die namen vind je natuurlijk terug op de website van de politiezone. Hij vraagt hen ook om 's anderdaags naar het politiekantoor af te zakken, allemaal om vertrouwen te wekken.

Hij belt mensen op en zegt hen dat er problemen zijn met hun bankkaart. Er wordt gevraagd om bankgegevens mee te delen, zoals de bankcode. De problemen moeten zogezegd snel worden opgelost om erger te voorkomen. Ze vragen ook vaak aan de telefoon al om in te loggen en geld over te schrijven naar een andere, zogenaamde 'veilige' rekening.

Ga hier niet op in!

Banken of andere officiële instanties vragen nooit naar persoonlijke bankgegevens via de telefoon. 

(bron: politiezone en VRT NWS)

Nieuwsoverzicht
Opgelet telefoon fraude (c) iconfinder

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu

Deel deze pagina

Naar top