Haal vanaf april gratis bloemenzaad af, help de bijen en win!

donderdag 07 maart 2024
Aan de balie van het gemeentehuis en VC De Kruierie kan je, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen vanaf 2 april. Zo zaaien we samen bloemenperkjes in waarop bijen en vlinders verzot zijn. Stuur daarna een foto van je bloemenpracht door en maak kans op een mooie prijs!

Help de bijen

De bijen zijn in nood. Door het gebruik van pesticiden, de overdaad aan beton en het tekort aan bloemenperkjes en nestplaatsen zijn ze met uitsterven bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor het voortbestaan van alle leven op aarde. Zij zijn immers dé bestuivers van veel planten en dragen zo bij tot onze voedselvoorziening. Ze kunnen dus alle hulp gebruiken.

Haal gratis bloemenzaad af

Om de bijen te helpen kan je vanaf 2 april, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen aan de balie van het gemeentehuis of VC De Kruierie tijdens de openingsuren. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Fotowedstrijd

Als je tussen eind april en eind juni een zonnig hoekje in je tuin inzaait met dit zaadmengsel, krijg je in de zomer in ruil een bloemenweide waarop bijen en vlinders verzot zijn. Maak hiervan een foto, bezorg die vóór 1 oktober aan milieudienst@balen.be en maak kans op een mooie prijs!

Nieuwsoverzicht
Bloemenzaad afhalen

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top