Half jaar na lancering Verhuurpromotor: 14 plaatsbezoeken bij mogelijke huurwoningen

dinsdag 16 januari 2024
De Verhuurpromotor helpt eigenaars van leegstaande woningen op weg met informatie en advies over verhuren. In Balen en de BalDeMoRe-regio gingen er tot nu toe 14 plaatsbezoeken door. Op 25 januari is er een open huis in Balen voor iedereen met vragen. Hiervoor moet je wel vooraf inschrijven.

Sinds het gemeentebestuur in juni de Verhuurpromotor lanceerde, gingen er in onze gemeente 5 plaatsbezoeken door bij mogelijke huurwoningen. Voor de hele BalDeMoRe-regio gaat het om 14 plaatsbezoeken. Er werden in Balen ook al 2 conformiteitsattesten afgeleverd. Dat is positief nieuws, want dat betekent dat de woningen voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne en gezondheid.

De Verhuurpromotor helpt eigenaars van leegstaande huizen of appartementen op weg met informatie over verhuren. Tijdens een plaatsbezoek biedt de Verhuurpromotor gericht antwoord op concrete vragen en bezorgdheden. Het is een eerste stap om hopelijk later deze woningen op de huurmarkt te krijgen.

Heb jij een woning die leegstaat, maar weet je nog niet goed wat je ermee wil doen? Of weet je niet hoe je aan verhuren moet beginnen? Neem dan contact op met Leen, de Verhuurpromotor. Op donderdag 25 januari organiseren we ook een ‘open huis’ in Balen. Iedereen met vragen over sociale renovatie en verhuren is er meer dan welkom! Schrijf je in via www.balen.be/open-huis

In onze gemeente stonden op 31 december 2023 meer dan 20 woningen leeg zonder dat ze te huur worden aangeboden. Anderzijds stijgt het aantal inwoners elk jaar - en dus ook de vraag naar woningen. Om ervoor te zorgen dat we voor alle inwoners woonruimte kunnen blijven voorzien, willen we onder andere deze leegstaande woningen op de markt krijgen.

14 plaatsbezoeken, waarvan 5 in Balen

Op een half jaar tijd bezocht Leen 14 leegstaande woningen in Balen, Dessel, Mol en Retie. Tijdens deze plaatsbezoeken bespreekt ze samen met de eigenaars de mogelijkheden. Vaak weten eigenaars van leegstaande huizen of appartementen (nog) niet wat ze willen doen: verkopen of verhuren? Bovendien zitten ze met veel vragen over een eventuele verhuur. Welke aanpassingen zijn nodig? Wat kost het? Welke attesten heb ik nodig? Ter plaatse kan Leen een deel van deze vragen al concreet beantwoorden.

Open huis op 25 januari in Balen

In Balen (Olmen) werd recent een verouderd pand gerenoveerd. Onder begeleiding van Het Pandschap werd bekeken welke aanpassingen noodzakelijk waren, en hoe die eventueel creatief aangepakt konden worden. Het Pandschap doet aan sociale renovatie: leegstaande, niet-verhuurbare panden van privéeigenaars ombouwen voor de huurmarkt.

Het project in Balen is een mooi voorbeeld van hoe je - al dan niet onder begeleiding - met een leegstaande woning aan de slag kan. We nodigen eigenaars van Mol, Balen, Dessel en Retie dan ook graag uit om een kijkje te komen nemen op donderdag 25 januari, tussen 14u30 en 16u30 uur of tussen 18u en 20u. Tijdens deze ‘open huis’ geven de eigenaars je graag meer informatie over het proces. Je kan hen ook gericht vragen stellen. Absoluut de moeite dus!

Interesse om te komen kijken? Schrijf je in via www.balen.be/open-huis. Leen bezorgt je nadien het exacte adres.

Meer info: Verhuurpromotor, 0472/39 27 87, www.balen.be/verhuurpromotor

Nieuwsoverzicht
Verhuurpromotor

Contact

Dienst Wonen

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be

Deel deze pagina

Naar top