Politie-actie loslopende honden op Keiheuvel

woensdag 20 december 2023
Na verschillende meldingen over incidenten met loslopende honden in het natuurdomein De Most - Keiheuvel heeft politie Balen-Dessel-Mol afgelopen zaterdag 16 december een gecoördineerde actie gehouden. Er waren drie mensen in overtreding. Heel wat hondenbaasjes waren gelukkig wel in orde.

De actie kon ook op veel waardering rekenen. Er zijn inderdaad hondenbaasjes die hun onder controle hebben, maar er zijn er ook die zogenaamd 'ervan overtuigd zijn' dat ze hun hond onder controle hebben. Deze laatste groep beseft vaak niet dat heel wat hondenrassen van nature een roofinstinct hebben. Ze kunnen wandelaars, andere honden of dieren die daar leven, schrik aanjagen of erger. 

De Most - Keiheuvel: meer dan een gewoon bos...

Veel inwoners van Balen zien de Keiheuvel als een doodgewoon bos met wat duinen. Maar het natuurdomein De Most - Keiheuvel is veel meer dan dat. Het is een natuurgebied dat op Europees niveau erkend is omwille van de uitzonderlijke planten en dieren. Sommigen zijn erg zeldzaam geworden. Honden maken hier geen onderscheid in. Het is daarom dat het aan de hondenbaasjes is om voldoende respect te tonen voor de kwetsbare leefomgeving van deze dieren en planten. Er zijn voldoende wandel-, fiets- en mountainbikepaden om te kunnen genieten van de natuur. Zo is er ook nog voldoende natuur over voor de dieren en planten, op voorwaarde natuurlijk dat ze niet gestoord worden door loslopende honden.

Nieuwsoverzicht
Politiezone Balen-Dessel-Mol actie loslopende honden op Keiheuvel

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu

Deel deze pagina

Naar top