Sportcomplex Bleukens breidt verder uit

donderdag 07 september 2023
Het lokaal bestuur investeert fors in zijn sportinfrastructuur. Dit najaar starten de werken aan de uitbreiding van de sporthal van sportcomplex Bleukens met o.a. twee omnisportmodules, een aparte ruimte voor gevechtssporten en een multifunctionele zaal voor bijvoorbeeld yogalessen of vergaderingen.

Er komen ook douches voor o.a. personen met een beperking en buitensporters. Door deze uitbreiding komt er meer plaats vrij voor danslessen. Buiten wordt ook het skatepark aangepakt.

De vele clubs die te gast zijn in sportcomplex Bleukens, zijn erg geëngageerd en blijven maar groeien. In onze huidige infrastructuur stuiten we dan ook regelmatig op grenzen. Om aan de groeiende vraag van de sportclubs te blijven voldoen, willen we als lokaal bestuur willen investeren in de uitbreiding van het sportcomplex. We kunnen hierbij rekenen op een mooie subsidie van zo’n 730.000 euro van de Vlaamse overheid.

Aparte ruimte voor gevechtssporten

Het aantal vechtsportclubs in sportcomplex Bleukens is zodanig gestegen sinds de opening in 2002, dat er in de polyvalente zaal en de scholen onvoldoende uren beschikbaar zijn. Door de gevechtssporten een aparte ruimte te geven, uitgerust met tatami en materialen voor martial arts, kan de Bleukens zich in de toekomst profileren als bovenlokale aantrekkingspool voor deze sporten. De huidige polyzalen kunnen dan ten volle worden benut door verenigingen die verschillende danssoorten willen aanbieden.

De uitbreiding met twee omnisportmodules biedt meer mogelijkheden voor balsporten, badminton, G-sport en nieuwe sportdisciplines.

Douches en skatepark

Bij de nieuwe accommodatie horen ook extra douches en sanitair. Hierbij onder andere een douche die aangepast is aan de noden van mensen met een beperking én een douche die van buiten uit toegankelijk is voor joggers en andere buitensporters.

Ook het skatepark wordt aangepakt, zodat de ruimte beter ingedeeld kan worden volgens leeftijd en technische kennis. Dit op vraag van de skaters zelf, die zo extra uitdaging krijgen.

Klaar tegen nieuwe sportseizoen

Aannemer Pellikaan plant de start van de werken begin oktober. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werken afgerond worden tegen het nieuwe sportseizoen en hopen we de nieuwe hal in gebruik te nemen in augustus 2024. Tijdens de werkzaamheden wordt de hinder voor de gebruikers van het sportcomplex beperkt tot het minimum.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via www.balen.be/uitbreidingbleukens.

Nieuwsoverzicht
Uitbreiding Bleukens

Contact

Sportdienst

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top