Onderwijs: Met de klas naar de Bib. Hoe werkt de klaskaart?

maandag 28 augustus 2023
Iedere klas heeft recht op een klaskaart om de klasbib up to date te houden. Hiermee kies je boeken voor kwartiermakers, je les te verrijken, thema's in de kijker te zetten en nog veel meer. Klik door om onze tips, weetjes en afspraken nog eens na te lezen.

Voor je klasbib gebruik je de klaskaart.
Materialen die je uitleent op de klaskaart blijven in de klas en gaan niet mee naar huis met de kinderen. Zoek een plekje in de klas waar je de kaart legt zodat ook een vervangjuf-meester ze weet te vinden bij het klasbezoek.
Tijdens het klasbezoek kiest iedere leerling 1 boek uit voor de klasbib zodat er in de klas een rijk boekenaanbod aanwezig is. Dit boek lenen de kinderen uit op de klaskaart en het blijft in de klas zodat alle kinderen dit kunnen lezen. Kinderen maken kennis met boeken aangeraden door klasgenoten en jij hebt telkens nieuwe materialen om voor te lezen.
Je kan je klasbib verder aanvullen met materialen die je zelf kiest tijdens het klasbezoek of tijdens een bezoek in je vrije tijd.
We koppelen het e-mailadres van de klas aan deze kaart zodat je via ‘mijn bibliotheek’ kan volgen wat je uitleent en welke inleverdatum daarbij hoort. Daarnaast kan je ook reservaties plaatsen of je historiek bekijken.
Wanneer we de klaskaart voor dit schooljaar activeren krijg je een mail van ons met een link om meteen door te klikken naar ‘mijn bibliotheek’. Je kan je kaart ophalen aan de balie vanaf 11-09-2023 of tijdens het eerste bezoek.

Wat heb je als juf of meester nodig om naar de Bib te komen?
-De boeken uit de klasbib om weer in te leveren want je kan deze niet verlengen
-De rolbox of een grote tas
-De klasbibkaart


Wist je dat?
-Je de klaskaart in alle Stuifzandbibliotheken kan gebruiken? (Mol, Geel, Dessel, Retie, Meerhout, Laakdal en Balen).
-Je de klaskaart ook kan gebruiken om infopakketten of rode draad-boxen uit te lenen?
https://www.balen.be/eloketdetailv2/255/onderwijs-aanvraag-boekenpakket-voor-je-klas
https://www.balen.be/eloketdetailv2/114/onderwijs-reserveren-rode-draad-box-kleuters
-Je een pakket over een bepaalde auteur kan aanvragen in functie van een auteurslezing?
https://www.balen.be/eloketdetailv2/123/scholenaanbod-aanvraag-tussenkomst-onkosten-auteurslezing
-Je op de klaskaart 100 materialen kan uitlenen?
-Je de materialen meteen 12 weken kan uitlenen?
-Je op de klasbibkaart ook materialen kan uitlenen voor een leerling die afwezig is tijdens het klasbezoek. Hij-zij leest dit boek dan in de klas.

Heb je tijdens de grote vakantie nog boeken in je klas gevonden dan vragen we je om deze zo snel mogelijk weer in te leveren via de balie of het inleverluik.

Nieuwsoverzicht
Naar top