Renee Goris is eerste cultuurambassadeur van Balen

vrijdag 17 maart 2023
De jonge, Balense Renee Goris mag zich de komende twee jaar de eerste cultuurambassadeur van Balen noemen. Ze wil het ambassadeurschap vormgeven door verschillende poëzie-installaties te plaatsen. Heb jij een verhaal, gelinkt aan een plaats in onze gemeente? Dien dan uiterlijk 21 april in!

Cultuur draagt in allerlei vormen bij tot de uitstraling van onze gemeente. We vinden het dan ook erg belangrijk om personen die het culturele imago van de gemeente uitdragen en versterken te waarderen en te ondersteunen. Daarom richten we vanuit lokaal bestuur Balen het cultuurambassadeurschap van Balen op.

Passie voor poëzie

De jonge, Balense Renee Goris mag zich de komende twee jaar de eerste cultuurambassadeur van Balen noemen.

Renee is letterverslaafd, getuige haar geslaagde opleiding woordkunst-drama aan de kunsthumaniora in Hasselt. Intussen ontwikkelt ze haar theatrale talenten aan de Koningstheateracademie in ’s Hertogenbosch. Ondanks dat ze voor haar studies vaak in Nederland zit, draagt ze haar thuisgemeente Balen nog altijd een erg warm hart toe.

Je kan haar misschien ook kennen van de gedichten boven de ingang van vrijetijdscentrum De Kruierie en haar gedichtenbundel, die je trouwens kan ontlenen in de Bib van Balen.

Renee krijgt de eer om als eerste het ambassadeurschap vorm te geven en dat wil ze doen door verschillende poëzie-installaties te plaatsen doorheen Balen die gelinkt zijn aan verhalen van onze burgers. Het lokaal bestuur zal haar hierbij op verschillende gebieden ondersteunen om haar project te realiseren.

Hoe en wat zal je in de komende twee jaar ongetwijfeld zelf kunnen ontdekken!

Warme oproep naar verhalen 

Voor deze installaties is Renee op zoek naar verhalen binnen onze gemeente, die gelinkt zijn aan specifieke plaatsen in Balen. Die verhalen zet ze om tot poëzie. De verhalen kunnen van alles zijn: mooie, ontroerende, euforische of krankzinnige verhalen,… Kortom: alles kan, zolang het maar een link met een fysieke plaats in Balen heeft.  

Heb jij of ken jij zo’n verhaal? Deel het met ons! Dat kan op verschillende manieren:

  • Stuur een mailtje naar cultuurdienst@balen.be 
  • Noteer het op de postkaart die je van Renee hebt ontvangen in je brievenbus en bezorg het aan De Kruierie (Bevrijdingsstraat 1, 2490 Balen).
Nieuwsoverzicht
Renee Goris

Contact

Cultuurdienst

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top