Kookworkshop 'Zoetigheden met bloemen'

Wanneer

  • di 30 september 2025
    van 19u tot 21u30

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
GBS De Bijenkorf
adres
Haverstraat 62490 Balen

Contact

Telefoon
014 74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Info

Aline verrast je tijdens deze kookworkshop met (h)eerlijke desserts waarbij we niet alleen eerlijke ingrediënten, maar ook eetbare bloemen gebruiken!
In groepjes maak je zelf de dessertjes klaar, en proef je uiteraard ook van alle lekkernijen. Recepten én info over het plukken en gebruiken van bloemen krijg je mee naar huis.
Aline, van Marjolein vzw, geeft aan: “bloemen zijn plezant en vrolijk om mee aan de slag te gaan en hopelijk kleuren ze nadien nog regelmatig jouw tafel.”
Deze kookworkshop kadert in de Week van de Fairtrade campagne ‘Sweet Revolution’, waarmee we iedereen willen inspireren om heerlijke én gezonde desserts te maken met Fairtrade, biologische en lokale ingrediënten. Zo staan we samen stil bij het maken van bewuste, duurzame en eerlijke keuzes.

Schrijf je in.


Op zaterdag 4 oktober (tijdens ‘Bokes en Boeken’) wordt De Kruierie omgetoverd tot de locatie van de allereerste ‘Langste Zoete Tafel’. 

Balenaars brengen die dag hun favoriete dessert, waarbij ze fairtrade, bio en lokale producten gebruiken, naar De Kruierie en Bib van Balen. Julie van Tiejn en Taander ‘Julie Biscuit’ zal al dit lekkers beoordelen, en de (h)eerlijkste koks aanduiden. Na de prijsuitreiking om 12u30, kan er geproefd worden!
We dagen iedereen uit om een dessert mee te brengen, gemaakt met fair trade, biologische en/of lokale ingrediënten. Stuur je recept in en doe mee aan de Langste Zoete Tafel. Schrijf je in via www.balen.be/zoetetafel.


Meer inspiratie vind je ook op http://www.sweetrevolution.be
In samenwerking met Enabel.

Alle activiteiten
Naar top