Wanneer
-
di 23 september 2025van 19u tot 22u
Prijs
€ 5,00Waar
- naam
- GBS De Bijenkorf
- adres
- Haverstraat 62490 Balen
Contact
- Telefoon
- 014/74 40 50
- dekruierie@balen.be
Info
Tijdens deze interactieve workshop ontdek hoe je met pure en plantaardige ingrediënten heerlijke desserts maakt: verrassend, voedzaam en feestelijk lekker (ja, zelfs met groenten!). Je gaat zelf aan de slag. Tine Sterckx (kok bij De Levensboom) en Katrien Borgmans (ervaringsdeskundige) leren je stap voor stap hoe je gezonde én duurzame zoetigheden op tafel tovert. Je hebt geen ervaring nodig, enkel veel goesting om te proeven en te experimenteren.
Je krijgt een gezellige, interactieve avond, alle ingrediënten en materiaal, thee en proevertjes, massas tips en tricks, en heerlijke recepten om thuis zelf aan de slag te gaan.
Schrijf je in.
Deze kookworkshop kadert in de Week van de Fairtrade campagne Sweet Revolution, waarmee we iedereen willen inspireren om heerlijke én gezonde desserts te maken met Fairtrade, biologische en lokale ingrediënten. Zo staan we samen stil bij het maken van bewuste, duurzame en eerlijke keuzes.
Op zaterdag 4 oktober (tijdens Bokes en Boeken) wordt De Kruierie omgetoverd tot de locatie van de allereerste Langste Zoete Tafel.
Balenaars brengen die dag hun favoriete dessert, waarbij ze fairtrade, bio en lokale producten gebruiken, naar De Kruierie en Bib van Balen. Julie van Tiejn en Taander Julie Biscuit zal al dit lekkers beoordelen, en de (h)eerlijkste koks aanduiden. Na de prijsuitreiking om 12u30, kan er geproefd worden!
We dagen iedereen uit om een dessert mee te brengen, gemaakt met fair trade, biologische en/of lokale ingrediënten. Stuur je recept in en doe mee aan de Langste Zoete Tafel - Gemeente Balen. Schrijf je in via www.balen.be/zoetetafel.
Meer inspiratie vind je ook op http://www.sweetrevolution.be
In samenwerking met Enabel.