Budgettips

Budgettips: doe meer met minder!

Het leven is duur, dat voelen we allemaal, elke dag. Sommige Balenaars slagen erin om meer te doen met minder geld. Zij geven in deze rubriek graag enkele tips mee om meer uit je geld te halen. Want ook kleine dingen kunnen op termijn een groot verschil maken...

Deze editie: Mogen versus moeten

Ook kleine dingen kunnen op termijn een groot verschil maken. Deze keer geeft Bella Bandison je een tip over het verdelen van je uitgaven in twee groepen: uitgaven die ‘moeten’ en uitgaven die ‘mogen’. Want besparen gaat makkelijker als je weet waar je geld naartoe gaat. Bella kreeg deze tip mee in de workshop ‘Schaarste: wat een tekort aan geld met ons doet’.

Uitgaven die moeten Uitgaven die mogen

Dit zijn uitgaven die je moet maken om niet in de problemen te komen en om te leven.

Bijvoorbeeld: energie, huur of hypotheek, telefonie, voeding, kleding, ...

Dit zijn uitgaven die je maakt omdat je er zelf voor kiest.

Bijvoorbeeld: uitstapjes, uit eten gaan, funshoppen, ...


Het is vaak gemakkelijker om te besparen op uitgaven die mogen. Alle beetjes helpen, dus ook kleine besparingen kunnen een verschil maken in je portemonnee. Belangrijk is dat je zelf kiest waarop je wilt besparen. Dan is het gemakkelijker om vol te houden.

Maak een lijstje met welke uitgaven je belangrijk en welke je minder belangrijk vindt. In de minder belangrijke lijst vind je dan allicht wel een uitgavepost waarop je kunt besparen.

Meer van deze tips vind je op www.financieelredzaam.be. Daar vind je onder meer de brochure ’Alles oké in je portemonnee. Tips om je uitgaven te verlagen?’

Openingsuren & contact

adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top