Budgettips

Budgettips: doe meer met minder!

Het leven is duur, dat voelen we allemaal, elke dag. Sommige Balenaars slagen erin om meer te doen met minder geld. Zij geven in deze rubriek graag enkele tips mee om meer uit je geld te halen. Want ook kleine dingen kunnen op termijn een groot verschil maken...


Budgettips: leuke verjaardagsfeestjes hoeven niet duur te zijn

Het leven is erg duur geworden de laatste tijd. Toch slagen sommige Balenaars er in om meer te doen met minder geld. Zij geven graag tips mee om meer uit je geld te halen. Dit keer vertellen Angelina en Vicky hoe je leuke verjaardagsfeestjes kan organiseren die niet veel geld kosten. Zij hebben in totaal elf kinderen waarvan de jongste nu 18 is, dus ervaring met dergelijke feestjes hebben ze genoeg.

“Het is tegenwoordig mode om verjaardagen te vieren met dure activiteiten zoals binnenspeeltuinen, schaatsbanen, laserschieten,… Dat is eigenlijk nergens voor nodig, want kinderen zijn snel tevreden. Voor mij was het vooral belangrijk dat ik zelf kon zorgen voor wat eten en drinken,” zegt Angelina. “Dat kan je bijvoorbeeld doen bij recreatiedomein Keiheuvel (waar de inkom gratis is) of bij een boswandeling op een plaats waar picknickbanken staan. Je kan dan zelf drinken en taart meenemen.”

Dit kan makkelijk als je de kinderen daar laat afzetten”, vult Vicky aan. “Ook thuis kan je leuke verjaardagsfeestjes houden. Het kan dan helpen om wat extra hulp te vragen van familie of vrienden.”

Andere ideeën die in de werkgroepen van het armoedebeleid al aan bod kwamen: een pinata maken met snoep, een ballon en papier-maché, een sleutelhanger knutselen van een petfles,… Nog een interessante optie is een verjaardagsfeest houden in sportcomplex Bleukens, met eventueel een obstakelbaan (springkasteel) als extraatje erbij.

Formules die bij de kinderen van Vicky en Angelina goed werkten:

  • Een stapel pannenkoeken en een koffer met verkleedkleren
  • Een speelkamer of plaats waar kinderen kunnen spelen en zelf gebakken frietjes
  • Een boswandeling waar kinderen met verzamelde bladeren iets kunnen knutselen
  • Figuurtjes maken met fruit waarbij de kinderen helpen
  • Gebruik maken van activiteiten en voorzieningen in de buurt zoals de buurtspeelpleintjes, een alpacawei, de Tutterwandeling met heel wat fijne opdrachten en uitdagingen,…

Openingsuren & contact

adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top