Kruier-kruiwagenrace in de hel van de Bleukens

UiTPas
Een ludieke kruiwagenrace voor duo’s over een afstand van 3,5 km op en rond de Bleukens, met natuurlijke hindernissen, technische en ludieke proeven. Inschrijven vóór 10 mei (25 euro per duo) via onderstaande website (ook voor wedstrijdreglement en voorschriften kruiwagen). Doe bv. mee als vereniging, straat of bedrijf. Toeschouwers gratis toegang met veel ambiance.

Wanneer

  • ma 20 mei 2024
    van 8u tot 20u

Prijs

Gratis

Waar

naam
sportcomplex de bleukens
adres
Hoolsterberg 362490 Balen

Contact

Telefoon
0470 86 03 86
Telefoon
0472 52 25 52
e-mail
kruiwagenrace@bvcbalen.be
e-mail
wietermarien@gmail.combe

Info

Een ludieke kruiwagenrace voor duo’s, die een parcours moeten afleggen van 4 km vertrekkend en aankomend op sportpark de Bleukens. Gedurende de ganse race moet een volgens het reglement verbouwde kruiwagen meegezeuld worden. Gedurende de race moeten er 10 extra proeven afgelegd worden. De race zal de sfeer hebben van een cyclocross, de uitdaging van een obstaclrun en het ludieke van spel zonder grenzen.

Balen staat alom bekend als ‘de Kruiergemeente’. De legende leert ons dat de Balenaren de kerk van Scheps met een kruiwagen vervoerd hebben naar het centrum van Balen waar ze nu nog steeds staat. Vermoedelijk lag die verhuis van het kerkelijk centrum aan de basis van kritiek en spot. Hierdoor kreeg de Balenaar de spotnaam "Kruier".

Bij BVC is dan ook het idee gerijpt om een ludieke kruiwagenkoers te organiseren. Hierbij zullen koppels met een "verbouwde" kruiwagen een parcours afleggen van een 4-tal km. Buiten de natuurlijke obstakels zijn er enkele praktische en technische proeven waar kunde, kracht en behendigheid allesbepalend zijn. Dit alles start en stopt op sportcomplex Bleukens.

Website: https://bvcbalen.wixsite.com/kuierkruiwagenrace

Alle activiteiten
Naar top