Vrijetijdscheque

vrijetijdscheque

Wat is de Vrijetijdscheque?

De Vrijetijdscheque is een initiatief van de gemeente en OCMW Balen, Vormingplus Kempen i.s.m. zes studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen. Deze zes studenten ontwikkelden o.l.v. Vormingplus Kempen een visie en een werkbare methode om alle Balenaars vlotter te laten deelnemen aan sport, cultuur en vrije tijd. De Vrijetijdscheque kan door iedereen aangekocht en gebruikt worden.


Waarvoor dient de Vrijetijdscheque?

Met de cheque kan je betalen bij verenigingen, organisaties en diensten in Balen die zijn ingeschreven op het systeem. Je kan de cheque zowel gebruiken om lidgeld bij een club te betalen, een toegangsticket, een uniform bij een jeugdvereniging,...

Bij de aankoop van de cheques krijg je een lijst met organisaties, verenigingen en gemeentelijke diensten die de cheque aanvaarden als betaalmiddel. Deze lijst groeit nog iedere dag aan. Belangrijk hierbij nog te vermelden: er wordt niet teruggegeven op een cheque.


Waar kan ik de Vrijetijdscheque kopen
?

De Vrijetijdscheque kan je ter waarde van 1 euro , 2,50 euro, 5 euro, 10 euro of 20 euro kopen in vrijetijdscentrum De Kruierie. De cheque is een cadeaucheque, die je als geschenk kan geven aan iemand anders of die je zelf kan gebruiken bij tal van activiteiten. Mensen met minder financiële middelen kunnen de cheque met korting aankopen in VC De Kruierie.


Sport, cultuur en vrije tijd: een recht van iedereen

Het deelnemen aan sport, cultuur en vrije tijd in het algemeen is een recht van iedereen! Daarom bestaat er voor mensen met beperkte financiële middelen een korting op de aankoop van de Vrijetijdscheque.

Mensen die ingeschreven zijn op de kaartenbank van het OCMW, kunnen deze cheques tegen sterk verminderde prijs kopen. Voor hen kost een cheque van 5 euro bv. maar 1 euro (20% van de waarde).

Nieuw sinds 1 juli is dat mensen met een verhoogde tegemoetkoming (van wie de zescijferige code onderaan het klevertje van het ziekenfonds eindigt op een 1) de Vrijetijdscheque aan 50% van de waarde kunnen kopen. Voor hen kost een cheque van 5 euro dan 2,50 euro.

Vergeet je klever van het ziekenfonds niet

Opgelet: kom jij in aanmerking voor de korting? Vergeet dan niet om een klevertje van het ziekenfonds mee te brengen naar VC De Kruierie. Deze klever moet op naam staan van de persoon voor wie je de vrijetijdscheque aankoopt. De klevers kan je gratis aanvragen via je eigen ziekenfonds.

Heb je hier meer vragen over? Neem dan gerust contact op met Ine Noukens van het OCMW van Balen: ine.noukens@ocmwbalen.be of 014/82 98 48 of spring eens binnen in Vrijetijdscentrum De Kruierie.


Van vrijetijdscheque naar UiTPAS

Via UiTPAS behoud je nog steeds een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Je betaalt maar 20% van de standaardprijs en ontvangt een gratis UiTPAS. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Aangekochte vrijetijdscheques kan je blijven gebruiken tot de vervaldatum die vermeld staat op je cheque en uiterlijk tot en met 31 december 2023.

Bekijk alle informatie over de UiTPAS op www.balen.be/uitpas 

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top