Nieuws : Vrije tijd

 • 2490 (!) leerlingen ingeschreven in de Balense scholen

  di 15 okt
  Leuk weetje: de kleuter- en lagere scholen van onze gemeente tellen op dit moment exact 2.490 leerlingen... Zou dat toeval zijn?
 • Dag van de Jeugdbeweging: uniform, ontbijt & daguitstap Walibi

  do 10 okt
  Op vrijdag 18 oktober gaan leden en (oud-)leiding van jeugdverenigingen traditioneel in uniform naar school. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteren hen op een gratis ontbijt. 530 jongeren van de Balense jeugdverenigingen gaan dit weekend ook op uitstap naar Walibi dankzij de Jeugdraad.
 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in

  do 10 okt
  Op 19 februari reikt de Cultuurraad de jaarlijkse Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 11 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket op www.balen.be/cultuur.
 • Laat je verwennen door de Bib

  do 10 okt
  Op zaterdag 19 oktober is het van 10u tot 16u feest in de Bib, met muziek door Louis Burrows (UK), sprookjesvertelster Mia Verbeelen (10u30), Arcade Games (digitale week), boekenquiz voor volwassenen en Europese FairTradeproevertjes.
 • Schrijf in voor de Seniorenweek

  do 10 okt
  Van 18 tot 22 november heeft de Seniorenweek weer leuke activiteiten voor de 55-plusser in petto met o.a. een ontbijtbuffet, Buurtrestaurant, sportnamiddag, kaartnamiddag, De Bonanazas... Bekijk het hele programma en schrijf alvast in!
 • Willy Monstrey zit als eerste in Kruierie-stoel aan chirolokalen Rosselaar

  do 10 okt
  Op donderdag 10 oktober kon je om 10u10 weer op zoek gaan naar de Kruierie-stoel. Willy Monstrey zat als eerste in de stoel aan de chirolokalen in Rosselaar. Wil jij zelf ook meedingen naar het prijzenpakket? Zet dan zondag 10 november in je agenda voor de volgende zoektocht.
 • Tweedehandsverkoop in de Bib

  wo 9 okt
  Van 12 t.e.m. 19 oktober verkoopt de Bib in VC De Kruierie tijdens de openingsuren afgevoerde materialen tegen spotprijzen: jeugdboeken voor 0,50 euro, boeken, cd’s en dvd’s voor 1 euro en tijdschriftjaargangen voor 1,50 euro. Er zit voor iedereen wel iets bij, kom langs en sla je slag!
 • Sportprikkels voor kids in herfstvakantie

  di 8 okt
  Kinderen van de lagere school kunnen van 28 tot 30 oktober (9u-16u) in sportcomplex Bleukens allerlei leuke sporten en coole spelletjes beleven met 'Sportprikkels'. Snel inschrijven in VC De Kruierie (10 euro per dag, incl. koekje en drankje).
 • Expo en verhalen over vredesstoet na WO II in Olmen

  ma 7 okt
  Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kan je van 19u tot 22u in de Pastorij van Olmen naar een expo over de vredesstoet in Olmen op het einde van WO II, n.a.v. de Nacht van Kempens Erfgoed. Met een unieke fotocollectie en anekdotes (o.a. over de klokkenroof).
 • Tip van de Bib: 'Even lekker niks'

  vr 4 okt
  Dit boek bevat hele mooie versjes. Samen met de rustgevende liedjes op de bijgevoegde cd en de mooie lichtvoetige illustraties geeft dit boek een ideale ontspanning na een drukke dag. Goeie tip tijdens deze 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Te leen in de Bib.
 • Snowboard/ski-uitstap volzet

  wo 2 okt
 • Foto's scholencross en sportdag

  vr 27 sep
  Donderdag zetten de Balense schoolkinderen hun beste beentje voor op de scholencross op sportcomplex Bleukens. Achteraf konden ze zich uitleven op springkastelen en genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's.
 • Mutualiteitsformulieren aan balie Kruierie vanaf 1 oktober

  vr 27 sep
 • Tip van de Bib: 'Flora en de fantastische eekhoorn'

  vr 27 sep
  Als Flora (10) een eekhoorn uit de stofzuiger van haar buurvrouw redt, blijkt het diertje over superkrachten te beschikken. Flora neemt hem mee naar huis en noemt hem Odysseus. Samen beleven ze allerlei avonturen. Rep je naar de Bib om dit superleuke kinderboek (vanaf ca. 10 jaar) te lenen!
 • 2.500 bezoekers voor pop-up museum ’75 jaar Balen Bevrijd’

  wo 25 sep
  Het pop-up museum '75 jaar Balen Bevrijd' in VC De Kruierie was een enorm succes. In tien dagen tijd kwamen er maar liefst 2.500 bezoekers over de vloer. Onder hen opvallend veel kinderen. Velen van hen werden geprikkeld tijdens een klasbezoek en namen daarna hun ouders nog eens mee naar het museum.
 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  wo 25 sep
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
 • HerfstKiXs: bekijk online & rechtzetting

  ma 23 sep
  Deze week wordt de HerfstKiXs verdeeld in alle Balense scholen. Je kan dit activiteitenboekje voor jongeren ook altijd afhalen in de Infopunten (VC De Kruierie, gemeente- en ocmw-huis) of hier online bekijken. Rechtzetting: Vertelfestival op 16 en 17 nov (i.p.v. 29 okt) en Wiweter op 26 okt (ipv 16)
 • Hinder in fietstunnels Mol

  ma 23 sep
 • Klevertje ziekenfonds tonen bij aankoop Vrijetijdscheque

  ma 23 sep
  Mensen die ingeschreven zijn op de kaartenbank van het ocmw en personen met een verhoogde tegemoetkoming, kunnen Vrijetijdscheques met korting aankopen (aan resp. 20% en 50% van de waarde). Om misbruik te voorkomen, moeten ze voortaan bij elke aankoop wel een klevertje van hun ziekenfonds tonen.
 • Andere openingsuren Rap op Stapkantoor herfst/winter

  vr 20 sep
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
 • Tip van de Bib: 'Europa in woelig water'

  do 19 sep
  Hendrik Vos opent op vrijdag 20 september in VC De Kruierie 'pop-up Europa in Balen' met een lezing over hoe Europa ons beïnvloedt. Wie er niet bij kan zijn, kan dit boek lenen in de Bib. Samen met die andere Europa-kenner Rob Heirbaut geeft Vos je een verrassende blik in de Europese keuken.
 • Multimove voor kleuters start op 25 september

  di 17 sep
1-23 Van 23