logo print logo ocmw print

Foto's: Veilige en succesvolle start van 'Anderhalve Meter On Tour'

dinsdag 08 september 2020

De 'Anderhalve Meter On Tour' kende een veilige en succesvolle start op de Keiheuvel met het optreden van de Mina's House Rats (zie foto's). Voor het optreden van 'De Vierkante Meter' aanstaande zondag aan de pastorij in Olmen kan je nog tickets reserveren via www.ontdekbalen.be of in De Kruierie.

Bekijk de foto's in ons fotoalbum

Bekijk de foto's op Facebook (en reageer, like, tag en deel)

Balen Muziekterras organiseert met 'Anderhalve Meter On Tour' elke zondag van september een kleinschalig en veilig optreden ergens in Balen. Partyband 'De Vierkante Meter' speelt op zondag 13 september 2 sets (13u30 en 15u) in de tuin van de Pastorij van Olmen. Reserveer vooraf je gratis tickets.

'Anderhalve Meter On Tour' is een coronaproof alternatief voor de geannuleerde Muziekterrassen van deze zomer. De optredens (muziek en comedy) worden bewust kleinschalig gehouden, met een beperkt aantal toeschouwers en strikte maatregelen. Zo kunnen we op een veilige, maar plezante manier voorzichtig terug genieten. 'Anderhalve Meter On Tour' is meteen ook een test om te bekijken of en hoe andere verenigingen hun activiteiten in onze gemeente stilaan terug kunnen opstarten.

Het eerste optreden van Mina's House Rats (6 september in Keiheuvel) verliep alvast veilig en goed. Dank aan alle aanwezigen om de corona-spelregels (zie onder) zo goed op te volgen!

Zondag 13 september (13u30 & 15u - Tuin Pastorij van Olmen): De Vierkante Meter

De Vierkante Meter is een mini-partyband, die de grootste ambiance brengt op het kleinste podium ter wereld (exact één vierkante meter). Dat wordt moeilijk voor de bandleden om social distance te houden t.o.v. elkaar, maar gelukkig vormen ze één bubbel ;-) In 2017 werden ze uitgeroepen tot strafste straatmuzikanten van de Gentse Feesten. Op zondag 13 september spelen ze twee sessies van drie kwartier in de tuin van de Pastorij van Olmen: eentje om 13u30 en een tweede om 15u.


Reserveer vooraf je gratis (!) tickets

Omwille van de veiligheid is het aantal toeschouwers beperkt, naargelang de grootte van de locatie. De ene locatie is al wat intiemer dan de andere. Alleen mensen met een ticket krijgen toegang tot het optreden. Je moet dus op voorhand je plaatsje reserveren en dat kan op twee manieren (max. 4 tickets per persoon):

 • Ofwel online op www.ontdekbalen.be (24/24, 7/7)
 • Ofwel aan de balie van vrijetijdscentrum De Kruierie (tijdens de openingsuren)

De tickets voor het optreden van nu zondag 13 september (De Vierkante Meter in tuin Pastorij Olmen) zijn vanaf nu verkrijgbaar. De artiesten van de overige zondagen worden later bekend gemaakt. Tickets voor deze optredens zijn telkens te verkrijgen vanaf de maandag ervóór om 9u (en dus niet om 17u, zoals oorspronkelijk gecommuniceerd).


De corona-spelregels

Het publiek van de 'Anderhalve Meter On Tour'-optredens wordt gevraagd om zich strikt te houden aan onderstaande veiligheidsmaatregelen. Stewards zorgen voor een vlot verloop.

 • Voor alle voorstellingen/optredens moet je vooraf een ticket reserveren (geen ticket = geen toegang tijdens het optreden)
 • Je bent maximum 15 minuten vóór aanvang van het optreden welkom
 • Hou altijd anderhalve meter afstand, ook bij het aanschuiven
 • Alleen samen zitten met je eigen bubbel
 • Iedereen brengt zijn eigen stoel mee
 • Alle voorstelling zijn ‘zittend’, je mag niet rechtstaan
 • Ontsmet je handen aan de desinfectiezuilen aan de ingang
 • Mondmasker dragen is verplicht
 • Breng je eigen drankje of knabbel mee. Er zijn geen drank- of eetstanden.
 • Na afloop dropt iedereen zijn eigen afval in de vuilnisbakken
 • Na afloop gaat iedereen terug naar huis of naar de lokale horeca


Volgende zondagen

De artiesten van de overige zondagen worden later bekend gemaakt. Tickets voor deze optredens zijn dan telkens te verkrijgen vanaf de maandag ervóór om 9u, via www.ontdekbalen.be of aan de balie van VC De Kruierie.

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
toerisme@balen.be
Naar top