logo print logo ocmw print

Elke zondag in september: veilig en kleinschalig genieten op 'Anderhalve Meter On Tour'

woensdag 02 september 2020
Balen Muziekterras organiseert met 'Anderhalve Meter On Tour' elke zondag van september een kleinschalig en veilig optreden op een andere locatie in Balen. Mina's House Rats zorgt op 6 september om 15u voor een muzikale start op recreatiedomein Keiheuvel. Bestel je gratis tickets op voorhand.

'Anderhalve Meter On Tour' is een coronaproof alternatief voor de geannuleerde Muziekterrassen van deze zomer. De optredens (muziek en comedy) worden bewust kleinschalig gehouden, met een beperkt aantal toeschouwers en strikte maatregelen. Zo kunnen we op een veilige, maar plezante manier voorzichtig terug genieten. 'Anderhalve Meter On Tour' is meteen ook een test om te bekijken of en hoe andere verenigingen hun activiteiten in onze gemeente stilaan terug kunnen opstarten.


Reserveer vooraf je gratis (!) tickets

Omwille van de veiligheid is het aantal toeschouwers beperkt, naargelang de grootte van de locatie. De ene locatie is al wat intiemer dan de andere. Alleen mensen met een ticket krijgen toegang tot het optreden. Je moet dus op voorhand je plaatsje reserveren en dat kan op twee manieren (max. 4 tickets per persoon):

 • Ofwel online op www.ontdekbalen.be (24/24, 7/7)
 • Ofwel aan de balie van vrijetijdscentrum De Kruierie (tijdens de openingsuren)

De tickets voor het eerste optreden van nu zondag 6 september (Mina's House Rats in Keiheuvel) zijn vanaf nu verkrijgbaar. De artiesten van de overige zondagen worden later bekend gemaakt. Tickets voor deze optredens zijn telkens te verkrijgen vanaf de maandag ervóór om 17u.


De corona-spelregels

Het publiek van de 'Anderhalve Meter On Tour'-optredens wordt gevraagd om zich strikt te houden aan onderstaande veiligheidsmaatregelen. Stewards zorgen voor een vlot verloop.

 • Voor alle voorstellingen/optredens moet je vooraf een ticket reserveren (geen ticket = geen toegang tijdens het optreden)
 • Je bent maximum 15 minuten vóór aanvang van het optreden welkom
 • Hou altijd anderhalve meter afstand, ook bij het aanschuiven
 • Alleen samen zitten met je eigen bubbel
 • Iedereen brengt zijn eigen stoel mee
 • Alle voorstelling zijn ‘zittend’, je mag niet rechtstaan
 • Ontsmet je handen aan de desinfectiezuilen aan de ingang
 • Mondmasker dragen is verplicht
 • Breng je eigen drankje of knabbel mee. Er zijn geen drank- of eetstanden.
 • Na afloop dropt iedereen zijn eigen afval in de vuilnisbakken
 • Na afloop gaat iedereen terug naar huis of naar de lokale horeca


Zondag 6 september (15u - Keiheuvel): Mina's House Rats

Mina's House Rats (foto) bijt op zondag 6 september om 15u de spits af in recreatiedomein Keiheuvel. Sinds de huisratten het huis van hun tante Mina zaliger infesteerden met hun aanstekelijke deuntjes en het hun uitvalsbasis maakten, zijn de stille Kempen niet altijd zo stil meer.

Mina’s House Rats is een niet-alledaagse bende blazers ondersteund door een groovy drummer, die zich wagen aan bekende en minder bekende maar aanstekelijke pop-, jazz-, ska- en funkdeuntjes.

In tegenstelling tot hun broeders, de rioolratten, zijn de huisratten van Mina proper op zichzelf en verspreiden ze alleen maar goedaardige aandoeningen zoals de muziekkoorts, de dwangmatige polonaise-manie of de 'crazy legshake' en andere 'nog-door-de-medische-wereld-te-ontdekken' fenomenen. Laat je gewillig bijten en besmetten door hun muziekvirus. De ratten laten je dan uitgeput achter, ijlend van de rattenkoorts. Geen vaccin kan je helpen...


Volgende zondagen

De artiesten van de overige zondagen worden later bekend gemaakt. Tickets voor deze optredens zijn dan telkens te verkrijgen vanaf de maandag ervóór om 17u, via www.ontdekbalen.be of aan de balie van VC De Kruierie.

Nieuwsoverzicht
Mina's House Rats

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
toerisme@balen.be
Naar top