logo print  logo ocmw print

Veilig terug naar school

maandag 31 augustus 2020
Op 1 september mogen kinderen en jongeren eindelijk weer naar school. Uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen en een mondmasker voor 12-plussers. We roepen automobilisten op om extra voorzichtig te zijn. Het gemeentebestuur wenst iedereen een fijne en veilige start van het nieuwe schooljaar!

Coronamaatregelen
Directies, leerkrachten, de mensen van de klus- en poetsdienst, toezichthouders,... Iedereen is druk in de weer om jouw kind coronaproof naar school te laten gaan. Activiteiten buiten de lesuren worden tot een minimum beperkt. Zo zullen er voorlopig geen bosklassen, grootouderfeesten, eetdagen,... kunnen doorgaan. Aan de (groot)ouders wordt gevraagd om de kinderen aan de poort af te zetten en niet mee naar binnen te gaan. Hou het afscheid kort en blijf niet samenscholen aan de poort.
De scholen communiceren rechtstreeks naar hun leerlingen en ouders over de start van het schooljaar.

Nieuw: leerplicht vanaf 5 jaar
Vanaf 1 september 2020 verlaagt de leerplicht van 6 naar 5 jaar. Vanaf dan moet iedere 5-jarige minstens 290 halve dagen op school zijn, al is maximale aanwezigheid het streefdoel.

Extra veegbeurt fietspaden
Tijdens deze laatste weken van de vakantie stellen de gemeentediensten alles in het werk zodat de kinderen vanaf dinsdag weer veilig naar school kunnen fietsen. Zo vegen ze de fietspaden, controleren ze de leesbaarheid van de verkeersborden en verwijderen ze overhangende takken op de schoolroutes.

Extra verkeerscontroles en controles op 'vastklikken'
De politie zal de eerste twee weken extra controleren op het verkeer rond de scholen. Dit jaar besteden ze extra aandacht aan het dragen van de gordel, ook bij kinderen. Klik ze dus altijd goed vast!

Veel plezier en succes in het nieuwe schooljaar!

Nieuwsoverzicht
Veilig terug naar school (c) gemeente Balen

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 40
e-mail
Info@balen.be
Naar top