'Laat je tanden zien!' gaat voor gezonde mondjes

donderdag 20 augustus 2020
Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Balen, Mol, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket ‘Laat je tanden zien!’ in hun brievenbus. Met dit project wil Huis van het Kind regio Mol de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen.

Mensen informeren over gezonde tand- en mondzorg, voeding en een tandartsbezoek, dat doet Huis van het Kind regio Mol (HvhK) met de campagne ‘Laat je tanden zien!’. Het wil hiermee elk kind, onafhankelijk van de sociale situatie, de tandzorg geven die het verdient. In samenwerking met verschillende partners uit de regio werkte HvhK een laagdrempelig informatiepakket uit voor ouders met jonge kinderen. Hiermee kunnen ze op een leuke manier hun kleine spruit aan de slag. Al spelenderwijs ontdekken kinderen zo alles over gezonde tanden. 


Speels informatiepakket

Gezinnen met kinderen jonger dan zes ontvangen in augustus een informatiepakket in hun brievenbus. Ze vinden hierin:

  • Een brief met informatie over de campagne
  • Informatie over tandenpoetsen, het tandartsbezoek, gezond eten en drinken
  • Een tandenpoetskalender
  • Knutselmateriaal
  • Een kleurplaat
  • Een tanden-memory


Kwetsbare gezinnen

Huis van het Kind regio Mol en Eerstelijnszone ELZ Baldemore werkt achter de schermen een plan uit om kwetsbare gezinnen te bereiken. De gezinscoach zal huisbezoeken afleggen en kwetsbare ouders correct informeren. Ze zetten hierbij het belang van een tandartsbezoek en juiste tandhygiëne in de kijker. Daarnaast gaat HvhK in overleg met verschillende partners om de financiële drempels weg te werken.


Maand van de tandhygiëne

Op de website www.huisvanhetkindregiomol.be en op de Facebook- en Instagrampagina van Huis van het Kind vind je in augustus en september leuke wedstrijden en filmpjes rond gezonde tanden. Wil je in de prijzen vallen? Neem zeker eens een kijkje!


Meer info:
Huis van het Kind regio Mol
014/33 15 81
huisvanhetkind@gemeentemol.be
www.huisvanhetkindregiomol.be 

Nieuwsoverzicht
Naar top