logo print  logo ocmw print

Aanpassing provinciale maatregelen: geen mondmasker tijdens fysiek zwaar werk en regeling voor sport

woensdag 05 augustus 2020
De Antwerpse gouverneur heeft enkele coronamaatregelen bijgestuurd. Zo is er geen mondmaskerplicht meer tijdens fysiek zwaar werk, zijn er strenge regels voor de fitnesscentra en een regeling voor het sporten (afhankelijk van de leeftijdsgroep).

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft drie (kleinere) aanpassingen aan de maatregelen in de provincie aangekondigd. De avondklok (tussen half 12 's avonds en zes uur 's ochtends) blijft wel van kracht: 

  • De mondmaskerplicht in Antwerpen wordt aangepast voor mensen met beperking en tijdens zwaar fysiek werk. Zij zullen niet verplicht zijn om een mondmasker te dragen en de politie zal de mondmaskerverplichting ook meer 'met omzichtigheid' handhaven. 

  • Fitnesscentra mogen openen, maar met strengere regels. Wordt een overtreding vastgesteld, dan moet het centrum voor 14 dagen sluiten.
  • Voor sporten in georganiseerd verband geldt een verschillende regeling per leeftijdsgroep. Voor kinderen onder de twaalf is sporten toegelaten in een groep tot maximaal 50 personen, met verantwoordelijke, maar contact is dan wel toegelaten. Jongeren tot 18 jaar mogen sporten in groepen tot maximaal 10 personen. Dat moeten steeds dezelfde zijn, behalve op sportkampen die volgens de strenge richtlijnen van de Vlaamse protocollen worden georganiseerd. Ook voor hen is contact toegelaten. Bij contactsporten als judo en karate is voor die jongeren wel een mondmasker verplicht. Voor volwassenen zijn de regels strenger: de groepen zijn beperkt tot maximaal 10 personen (steeds dezelfde) en enkel contactloos sporten mag. 
    Klik hier voor meer info over de aanpassing van de provinciale maatregelen voor sport

(bron vrtnws.be)

Bij downloads het politiebesluit van de gouverneur van 5 augustus 2020.

Op de website van de gouverneur vind je een lijst met antwoorden op veel gestelde vragen rond de provinciale coronamaatregelen

Nieuwsoverzicht
Aanpassing provinciale maatregelen op 5 aug 2020

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top