logo print  logo ocmw print

Preventieve coronatests vanaf nu in ecocentrum De Goren in Mol

maandag 03 augustus 2020
Balenaars die enkel een preventieve coronatest moeten ondergaan (dus zonder klinisch onderzoek), kunnen daarvoor vanaf nu terecht in ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71 in Mol, tegenover ingang Sunparks). Dus niet meer in Den Uyt, Geel of Herentals. En dit enkel na een afspraak via je huisarts.

Op 25 juni sloot de coronawachtpost in sporthal Den Uyt in Mol de deuren. Balenaars konden sindsdien na afspraak terecht in Geel of Herentals. Door het stijgend aantal coronabesmettingen moet er nu opnieuw meer getest worden. De opstart van het testcentrum in De Goren biedt een antwoord op deze stijgende nood.


Niet opnieuw in Den Uyt

Sporthal Den Uyt is deze zomer een veelgebruikte locatie voor sportkampen en Grabbelpasactiviteiten. Daarom werd beslist om het coronatestcentrum te organiseren in ecocentrum De Goren.


Enkel preventieve coronatests

In het ecocentrum kunnen enkel preventieve coronatesten (wissers) afgenomen worden door verpleegkundigen. Patiënten kunnen er niet terecht voor klinisch onderzoek door een arts.


Enkel na afspraak via huisarts

Je kan als patiënt uitsluitend in het testcentrum langskomen na het verkrijgen van een afspraak bij je huisarts. Deze afspraak wordt telefonisch doorgegeven aan het coronatestcentrum en de patiënt. Dus: dokter nodig? Bel eerst naar je huisarts.

Nieuwsoverzicht
Naar top